A-lehdet lopettaa aikakauslehti Demin

2.2.2021 14:08Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Demi-lehden kohderyhmä ovat olleet niin sanottua Z-sukupolvea, eli vuosina 1995–2010 syntyneitä nuoria, erityisesti tyttöjä. Kuva: A-lehdet.

A-lehtien teini-ikäisille ja nuorille aikuisille suunnattu aikakauslehti Demi lakkaa ilmestymästä. Myös lehden verkkosivusto ja sen suosittu keskustelupalsta suljetaan. Syyksi lehden lopettamiseen A-lehdet ilmoittaa sivuston käyttäjämäärän ja lehden lukijajoukon vähenemisen, minkä vuoksi toiminta ei ole enää taloudellisesti kannattavaa.

Demin lopettamisesta on kerrottu lukijoille Demin verkkosivuilla, keskustelupalstalla ja Instagram-tilillä. Demiä on julkaistu vuodesta 1998 lähtien. Lehti on palkittu monta kertaa aikakausmedioiden kilpailuissa. Lehti on ilmestynyt 12 kertaa vuodessa. Kansallisen mediatutkimuksen mukaan painetulla lehdellä on ollut 33 000 lukijaa ja verkkosivuilla keskimäärin 54 000 lukijaa viikossa.

Syyksi lehden lopettamiseen A-lehdet ilmoittaa sivuston käyttäjämäärän ja lehden lukijajoukon vähenemisen, minkä vuoksi toiminta ei ole enää taloudellisesti kannattavaa.

A-lehtien toimitusjohtaja Kaisa Ala-Laurila ei kerro tarkemmin Demin kannattavuusluvuista, mutta toteaa Ylelle tilaajamäärän olleen laskusuhdanteessa jo vuosien ajan. Tilaajien vähentyessä ovat vähentyneet myös mainostajat.

– Demi-kokonaisuudelle ei löydy riittävää kaupallista kysyntää, ei kuluttaja-asiakkailta, eikä yritysasiakkailta.

Share: