4CC juhlii 15-vuotista taivaltaan

13.1.2010 01:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Eräänä ihanana, aurinkoisena aamuna 15 vuotta sitten uusi paperilaatu näki päivänvalon. Tämä onnellinen tapahtuma sattui Tervakoskella, Suomessa, jossa 4CC – paperi digitaalista väritulostusta varten – syntyi.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, ettei se syntyessään vielä mitään maailman parasta paperia ollut, mutta 15 vuodessa ehtii tapahtua paljon. Monet tuotekehittelyinsinöörit ovat vuosien varrella hieroneet älynystyröitään ja tehneet 4CC:stä sen, mikä se on nyt – ehdoton maailmanluokan paperi. Sitä se nyt on Stora Enson mukaan niin teknisiltä ominaisuuksiltaan, valikoimaltaan kuin ympäristöominaisuuksiltaankin.

4CC:llä on väritulostuspapereista eniten ympäristömerkkejä. 4CC:llä on ECF (Elementary Chlorine Free), Joutsenmerkki, FSC ja myös EU-kukka. EU-kukka auttaa kuluttajaa valitsemaan niin ympäristön, terveyden, toimivuuden kuin laadunkin kannalta parhaat tuotteet. Myös fossiilisten polttoaineiden käytöstä syntyvät hiilidioksidipäästöt jäävät 4CC:n valmistuksessa äärimmäisen pieniksi, ja tehtaalla ponnistellaan jatkuvasti niiden pienentämiseksi entisestään.

4CC:tä valmistetaan nykyään Ruotsin Nymollassa Stora Enson tehtaalla, joka on ISO 14001 -sertifioitu ja EMAS-rekisteröity, mikä takaa sen, että ympäristöasioissa parannuksia tehdään jatkuvasti ja työtavat ovat järjestelmällisiä.

4CC:n 15-vuotisjuhlien yhteydessä tulee käyttöön uutta, tuoretta markkinointimateriaalia, kuten esitteitä, kampanjamateriaalia ja paljon muuta. Tapahtumaa juhlitaan myös erilaisin tapahtumin, joten kannattaa pitää silmät auki – vuodesta 2010 tulee värikäs 4CC-vuosi!

Lisätietoja löydät osoitteesta www.storaenso.com/4CC

Share: