Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Walki myydään japanilaiselle Oji-konsernille

24.10.2023 08:14Uutiset » Toimiala
Walki avasi kesäkuussa Valkeakoskella uuden modernin pakkausten tuotantolinjan. Kuva: Walki.

Pakkausalalla tapahtuu Suomessa merkittävä yrityskauppa, kun Walki-konsernin omistajaksi tulee japanilainen Oji-konserni. Walkin myy sijoitusyhtiö One Equity Partners (OEP), joka on omistanut Walkin viiden vuoden ajan. Sinä aikana Walki on tehnyt isoja yritysostoja ja kasvanut suureksi eurooppalaiseksi pakkausalan yhtiöksi.

Walki on perustettu vuonna 1930 Valkeakoskella, ja yhtiöllä on nyt 17 tuotantolaitosta Euroopassa ja Kiinassa. Konsernin liikevaihto oli 705 milj. euroa vuonna 2022 ja henkilökunnan määrä 1 700. Walki on pakkausmateriaalien ja pakkausten tuottaja sekä erilaisten teknisten materiaalien tuottaja.

Viime vuosina se on kasvanut mm. yrityskauppojen avulla. Liikevaihto kasvoi 125 % OEP:n omistusaikana. Vuonna 2022 Walki osti Suomessa Westpak ja Flexipack-yhtiöt.

– Olemme iloisia, että autoimme yhtiön kasvuun tähtäävän muutosprosessin läpiviennissä siten että sen keskiössä on vastuullisuus, sanoo OEP:n toimitusjohtaja Marc Lindhorst.

Walkin toimitusjohtaja Leif Frilundin mukaan OEP:n kokemus erikoismateriaalien tuottamisesta helpotti vastuullisuusstrategian läpivientiä samalla kun liiketoiminnan kasvu jatkui.

Uusi omistaja Oji Holdings Corporation on toiminut yli 140 vuotta ja kertoo olevansa Japanin johtava sellu- ja paperiteollisuuden yhtiö. Konserni tuottaa sellun ja paperin lisäksi pakkausmateriaaleja ja pakkauksia. Myös pakkauskoneet kuuluvat tuotevalikoimaan. Konsernin erikoismateriaalien yksikkö tuottaa mm. erikoispapereita, visuaalisen viestinnän materiaaleja, etikettimateriaaleja ja kalvoja.

Walkin uusi pussipakkaus on helppo avata siten, että pakkauksen muoto säilyy. Kuva: Walki.
Array
Share: