Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Walki Group ostaa Westpakin ja Flexipackin

4.8.2022 22:18Uutiset » Toimiala
Westpak valmistaa joustopakkauksia sekä kotimaiseen kysyntään että vientiin. Kuva: Westpak.

Walki Group vauhdittaa kasvuaan merkittävästi ostamalla kotimaiset joustopakkausvalmistajat Westpakin ja Flexipackin. Yritysten yhtenäistetty liikevaihto oli vuonna 2021 noin 40 miljoonaa euroa ja ne työllistävät Suomessa lähes sata työntekijää. Westpak toimii Säkylässä ja Flexipack Vaasassa.

Walki Group on sopinut ostavansa kotimaisten joustopakkausyritysten Westpak Oy Ab:n ja Flexipack Oy Ab:n 100 prosentin osakekannat. Yrityksillä on pitkä kokemus korkealaatuisten pakkausratkaisujen tarjoamisesta Pohjoismaisille elintarvikealan toimijoille integroituna arvoketjuna.

– Yritysostojen myötä jatkamme korkealuokkaiseen materiaaliosaamiseemme pohjaavan strategian implementaatiota, vahvistaen asemaamme kestävien pakkausratkaisuiden tarjoajana. Flexipack ja Westpak täydentävät tarjoamaamme korkealaatuisilla painetuilla pakkaustuotteillaan sekä todistetusti lisäarvoa tuottavalla asiakaskeskeisellä toimintamallillaan, kommentoi yrityskauppaa Leif Frilund, Walki Groupin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

Frilund sanoo odottavansa kaupalta asiakassuhteiden ja tuotantokyvykkyyksien kehittämistä ja aseman vahvistumista joustopakkaukset markkinoilla.

– Olemme tyytyväisiä mahdollisuudesta liittyä Walkin joukkoon. Koemme, että yrittäjävetoisen liiketoiminnan taustamme sekä Walkin omistautuminen pitkäjänteiseen kasvun tukemiseen muodostaa erinomaiset mahdollisuudet lisäarvon luomiseksi. Yhdessä markkinaymmärryksemme, asiakaslähtöisyys sekä Walkin vahvat T&K-kyvykkyydet mahdollistavat huippuluokan tarjoaman asiakkaillemme Euroopassa sekä kasvavia mahdollisuuksia työntekijöillemme, kommentoivat Jonas Skuthälla ja Stefan Söderlund, Westpakin sekä Flexipackin toimitusjohtajat.

Flexipack ja Westpak tukevat tiedotteen mukaan Walkin joustopakkausliiketoiminnan kasvua. Yritykset tulevat osaksi Walkin globaalia kuluttajapakkausten liiketoiminta-aluetta.Yrityskaupan toteutuminen on ehdollinen relevanttien kilpailuviranomaisten hyväksynnälle. Osapuolet ovat päättäneet olla julkistamatta kaupan hintaa ja ehtoja.

Walki Groupin annualisoitu liikevaihto oli noin 550 miljoonaa euroa vuonna 2021. Konserni toimii 12 maassa ja sillä oli 14 tuotantolaitosta. Työntekijöitä oli noin 1 500. Noin 80 % tuotteista on tehty kasvipohjaisista uusituvista materiaaleista. Tänä vuonna konserni odottaa liikevaihtonsa ylittävän 700 milj. euroa. Kasvu on siis erittäin nopeaa.

Reino Lantto

Array
Share: