Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

PunaMusta osti I-print Oy:n liiketoiminnan

29.12.2023 11:14Uutiset » Toimiala
I-Printin liiketoiminta on myyty ja perinteikkään kirjapainon brändi jäänee historiaan. Kuva: I-Print.

PunaMusta Media Oyj:n tytäryhtiö PunaMusta Oy on ostanut seinäjokelaisen Ilkka-konserniin kuuluvan kokonaisvaltaisiin painopalveluihin erikoistuneen I-print Oy:n liiketoiminnan. Liiketoiminta siirtyi PunaMustalle 1.1.2024 alkaen ja yritys on aloittanut neuvottelut Seinäjoen tuotannon lopettamisesta.

Liiketoimintakaupan kauppahinta on pörssitiedotteen mukaan noin 0,5 miljoonaa euroa. Kauppahinta on rahoitettu vieraan pääoman ehtoisella rahoituksella.

I-print Oy:n painoliiketoiminnan liikevaihto vuonna 2022 oli noin 3,7 miljoonaa euroa ja liiketulos -0,3 miljoonaa euroa. Kaupassa ei siirry olennaisia velkoja. Liiketoiminta työllisti vuonna 2023 keskimäärin 24 henkilöä, jotka siirtyvät PunaMusta Oy:n palvelukseen. Ilkka ulkoisti vuonna 2021 sanomalehtiensä painamisen ja I-Print lopetti lehtipainamisen silloin.

Liiketoimintakauppa vahvistaa PunaMusta Median mukaan konsernin painoliiketoiminnan markkinajohtajuusstrategiaa. Kauppa tarjoaa myös I-printin asiakkaille entistä vahvemman kasvun tuen konsernin kattavien ja kokonaisvaltaisten palvelujen avulla.

Ilkka-konserni luopuu kaupan myötä kokonaan painoliiketoiminnasta. Konserni hakee uudistuneen strategiansa mukaisesti kasvua kahdesta pääliiketoiminta-alueesta, jotka ovat markkinointi ja teknologia -ekosysteemi (Markkinointi- ja teknologiapalvelut) sekä digitaalinen media (Mediapalvelut).

Seinäjoen painotoiminta loppumassa

Liiketoimintakauppaa koskevan tiedotteen jälkeen PunaMusta tiedotti 4.1. muutosneuvottelujen aloittamisesta koskien Seinäjoen tuotannon mahdollista lopettamista. Lopettaminen vähentäisi PunaMusta Oy:n arkkipaino- ja digipainokapasiteettia ja mahdollistaisi kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantamisen sekä tulevaisuuden toimintakyvyn turvaamisen. Samalla etenkin arkkipainokapasiteettia sopeutettaisiin vastaamaan kannattavaa asiakaskysyntää laskevassa markkinassa.

Suunnitelmat tarkentuvat neuvotteluiden edetessä ja tavoitellut säästöt ovat päätöksistä riippuen enintään 0,8 miljoonaa euroa vuositasolla. Muutosneuvotteluiden piirissä on Seinäjoen toimipisteen koko henkilöstö pois lukien myynnin henkilöt. Suunniteltujen muutosten henkilöstövähennysmäärä on enintään 20 henkilöä. Muutosneuvottelujen myötä arvioidaan syntyvän uusia tehtäviä muissa toimipisteissä noin viidelle henkilölle.

Array
Share: