Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Granon muutosneuvottelut päättyivät

18.3.2024 14:28Uutiset » Toimiala

Granon muutosneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluiden tuloksena toimintojen uudelleenjärjestelyiden myötä yhteensä 56 työtehtävää päättyy. Lisäksi yhtiö suunnittelee toteuttavansa henkilöstön määräaikaisia lomautuksia, joiden kestot vaihtelevat kahdesta viikosta enintään neljään viikkoon.

Neuvottelujen lopputuloksesta tiedotti Granon pääomistaja Panostaja. Tiedotteen mukaan neuvotteluissa sovitut toimenpiteet tehdään yhtiön kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi sekä tulevaisuuden toimintakyvyn turvaamiseksi heikentyneessä markkinatilanteessa. Neuvotteluiden tuloksena toimintojen uudelleenjärjestelyiden myötä yhteensä 56 työtehtävää päättyy. Yhtiö irtisanoo 45 ja irtisanomisuhan alaisia tehtävänkuvamuutoksia on 11.

Irtisanomiset on tarkoitus toimeenpanna mahdollisimman pian, sekä lomautukset mahdollisimman pian ja viimeistään vuoden 2024 loppuun mennessä.

Yhtiö arvioi alun perin, että muutosneuvottelut voivat johtaa enintään 84 henkilön työsuhteen irtisanomiseen. Neuvotteluiden aikana eläköitymisillä ja muilla vapaaehtoisilla järjestelyillä on ollut vaikutusta lopullisten irtisanottavien määrään. Muutosneuvotteluiden piirissä oli noin 800 henkilöä.

Rakenne- ja organisaatiomuutoksilla sekä muilla säästötoimilla saavutetaan noin 4,5 miljoonan euron pysyvät vuosittaiset kustannussäästöt. Muutosten taloudellinen vaikutus kuluvalle tilikaudelle 2024 arvioidaan olevan noin miljoona euroa ja painottuvan pääasiassa tilikauden viimeiselle neljännekselle. Täysimääräisesti kustannussäästöt arvioidaan toteutuvan tilikaudella 2025.

Panostajan toimintakertomuksen mukaan Granon liikevaihto laski 2 % vertailuvuodesta ja oli 109,1 milj. euroa viime tilaudella. Granon palveluiden kysyntä vaihteli tilikauden 2023 aikana merkittävästi sekä eri vuosineljännesten että eri tuotealueiden välillä.

Array
Share: