Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Grano aloittaa muutosneuvottelut

23.1.2024 12:06Uutiset » Toimiala

Panostaja Oyj:n sijoituskohde Grano aloittaa muutosneuvottelut, joiden kohteena on Grano-konsernin koko henkilöstö, pois lukien tytäryhtiö Grano Diesel. Muutosneuvottelut käynnistetään pörssitiedotteen mukaan yhtiön kannattavuuden parantamiseksi sekä yhtiön pitkän tähtäimen kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Suunnitelluilla rakenne- ja organisaatiomuutoksilla sekä muilla säästötoimilla arvioidaan saavutettavan noin 4,5 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt. Täysimääräisesti säästötavoitteiden odotetaan toteutuvan tilikaudella 2025.

Suunnitelmien toteutuessa ne voisivat johtaa arviolta enintään 84 henkilön työsuhteen irtisanomiseen, työsuhteen ehtojen muuttamiseen tai osa-aikaistamiseen. Lisäksi tämänhetkisestä markkinatilanteesta johtuen henkilöstön määräaikaiset ja toistaiseksi voimassa olevat lomautukset voivat tulla kyseeseen.

Grano on Panostajan selvästi suurin sijoituskohde. Panostajan lokakuussa 2023 päättyneellä tilikaudella Granon osuus liikevaihdosta oli 80 %. Panostajan liikevaihto oli 136,2 milj. euroa ja tulos -3,6 milj. euroa.

Panostajan toimintakertomuksen mukaan Granon liikevaihto laski 2 % vertailuvuodesta ja oli 109,1 milj. euroa. Granon palveluiden kysyntä vaihteli tilikauden 2023 aikana merkittävästi sekä eri vuosineljännesten että eri tuotealueiden välillä. Ensimmäisellä vuosipuoliskolla toiminta kehittyi kokonaisuutena vahvasti, mutta tilikauden kolmannella neljänneksellä kysyntä alkoi heikentyä selvästi. Liiketoiminnoista katsauskaudella voimakkaimmin kasvoivat digipainaminen, suurkuva, etikettiliiketoiminta ja markkinointilogistiikan palvelut. Lisäksi sähköiset aineistonhallintaratkaisut ja digitaaaliset näytöt jatkuivat kasvuaan. Sen sijaan offset-painotuotteiden ja rakentamisen painopalveluiden kysyntä jatkoi odotetusti laskuaan.

Heikentyneen markkinatilanteen vuoksi Grano aloitti muutosneuvottelut elokuussa 2023. Niiden tuloksena päättyi yhteensä 43 työtehtävää. Tilikauden lopussa Granon henkilöstömäärä oli 869.

Array
Share: