Forssassa käytetään ekosähköä

11.10.2012 11:18Uutiset » Toimiala

Ekoenergia_logo

Forssa Print on tiedotteensa mukaan Suomen suurin Ekoenergia-merkittyä sähköä käyttävä painotalo. Yli puolet Forssan tuotantolaitoksen sähköntarpeesta katetaan ekosähköllä, jonka hiilijalanjälki on pyöreä nolla. Yhtiön Forssan tuotantolaitoksen käyttämän ekosähkön kokonaismäärä vastaa kuukausitasolla noin 200 sähkölämmitteisen omakotitalon sähköntarvetta. Forssa Printin mukaan enemmänkin käytettäisiin, mutta ekosähkön tuottajan Envor Biotech Oy:n toimituskyky rajoittaa saatavuutta.

– Vastuullisuus on ollut meillä kantava teema jo pidemmän aikaa, ja ekosähkö on merkittävä lisäaskel valitsemallamme ympäristövastuullisella tiellä, kertoo toimitusjohtaja Matti Käki .

Ekosähkö tuotetaan muutaman kilometrin päässä painosta biokaasulaitoksella, joka hyödyntää puhtaasti biohajoavaa jätettä. Raaka-aine tulee elintarviketeollisuudesta, kaupoista ja niiden keskusliikkeistä sekä kotitalouksista kerätystä biojätteestä noin 150 kilometrin säteeltä Forssasta.

Ekosähkön toimittaa paikallinen sähkönmyyntiyhtiö Forssan Energia Oy. Tiettävästi on ainutlaatuista Suomessa, että sähkön loppukäyttäjä, sähkönmyyjä ja sähköntuottaja ovat kolmisin yhteistyössä.

Forssan Energia ja Envor Biotech saivat lokakuussa 2012 ekosähkölle virallisen Ekoenergia-ympäristömerkin, joka on Suomen luonnonsuojeluliiton puolueeton todiste tuotetun sähkön ympäristövaikutuksista.

Share: