Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Editan ja PostNordin yrityskauppa raukesi

9.1.2024 09:00Uutiset » Toimiala

Edita Group Oyj tiedotti kesäkuussa 2023 myyvänsä tytäryhtiönsä Edita Prima Oy:n pohjoismaiselle viestintäratkaisujen tarjoajalle PostNord Strålforsille. Nyt osapuolet ovat luopuneet kaupasta, koska Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) mukaan olisi epätodennäköistä, että se toteutuisi ilman ehtoja.

Molemmat osapuolet tarjoavat asiakasviestinnän hallintapalveluita, joiden avulla esimerkiksi yritykset ja viranomaiset voivat tuottaa ja jakaa viestintää asiakkailleen. Joulukuussa kilpailu- ja kuluttajavirasto kuitenkin ilmoitti osapuolille, että yritysjärjestelyn toteutuminen todennäköisesti vaatisi jonkinlaiset ehdot.

KKV:n tiedotteen mukaan kauppa olisi johtanut haitallisiin kilpailuvaikutuksiin perinteisten asiakasviestinnän hallintapalveluiden markkinoilla Suomessa. Kysymys on niin sanotusta transaktiotulostuksesta eli personoitujen fyysisten dokumenttien, kuten laskujen ja palkkakuittien, käsittelyn, tulostuksen ja kuorituksen palveluista.

Viraston mukaan yhteenliittymän markkinaosuus olisi noussut korkeaksi ja markkinoille olisi jäänyt sen lisäksi vain yksi merkittävä toimija, Posti.

Edita Group jatkaa toimintaansa

Edita Group on Suomen valtion sataprosenttisesti omistama yhtiö. Kaupassa Edita olisi myynyt suurimman osan liikevaihdostaan. Editan ainoaksi osaksi olisi jäänyt älykkäitä oppimisratkaisuja ja lakitietoja tuottava Edita Publishing.

– Uskomme, että yhdessä Postnord Strålforsin kanssa Edita Prima olisi voinut palvella asiakkaitaan entistäkin kattavammin. Yrityskaupan peruuntuminen on hyvin valitettavaa. Vaikka KKV ei vielä ollut antanut lopullista ratkaisuaan asiassa, emme nähneet enää mahdollisuuksia jatkaa yrityskauppaprosessia, sanoo tiedotteessa Edita Groupin väliaikainen toimitusjohtaja, talousjohtaja Kristiina Kujala.

Edita Prima jatkaa toimintaansa painetun ja digitaalisen asiakasviestinnän palvelujen tarjoajana osana Edita Groupia kuten ennenkin.

– Edita Priman johto ja henkilökunta ovat tehneet hienoa työtä, joka näkyy yhtiön kasvuna ja menestyksenä. Vuosi 2023 oli erinomainen ja jatkamme yhtiön kehittämistä edelleen, Kujala toteaa.

Array
Share: