Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

PostNord Strålfors ostamassa Edita Priman

13.6.2023 16:08Uutiset » Toimiala
PostNord Strålfors tekee yhteistyötä mm. MobilePayn kanssa. Kuva PostnNors Strålfors.

Edita Group Oyj myy tytäryhtiönsä Edita Prima Oy:n pohjoismaiselle viestintäratkaisujen tarjoajalle PostNord Strålforsille. Yrityskauppa tehtiin 9.6. ja se on ehdollinen Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkaista.

Tiedotteen mukaan toteutuessaan yrityskauppa yhdistää kaksi alan merkittävää toimijaa ja vahvistaa asiakkaiden palveluvalikoimaa. Molemmilla on vahva kokemus sekä transaktiotulostuksesta että digitaalisen asiakasviestinnän palveluista.

– Edita Prima on kehittänyt liiketoimintaansa osana Edita Groupia erinomaisesti. Se on muuntautunut perinteisestä painotalosta moderniksi painetun ja digitaalisen asiakasviestinnän palveluntarjoajaksi, jonka toiminta kasvaa kannattavasti. Uskon, että liittyminen suurempaan pohjoismaiseen konserniin vahvistaa entisestään yhtiön mahdollisuuksia toimia markkinoilla ja palvella asiakkaitaan entistäkin kattavammin, sanoo Edita Groupin va. toimitusjohtaja, talousjohtaja Kristiina Kujala.

Edita Priman liikevaihto 18 kuukauden pituisella tilikaudella 1.1.2021–30.6.2022 oli 67,8 milj. euroa. Yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 80 työntekijää. Yhtiöllä on Helsingissä kaksi toimipistettä: toimisto Kalasatamassa ja tuotantolaitos Kuninkaantammessa.

Kaupan toteutumisen jälkeen Edita-konserni keskittyy kehittämään Edita Oppimisen ja Edita Lakitiedon liiketoimintoja. Molemmilla liiketoiminnoilla on selkeä kasvustrategia, ja ne ovat tunnettuja brändejä toimialoillaan. Edita-konsernin omistaa Suomen valtio. Konserniin jäävän liiketoiminnan liikevaihto oli viimeisellä 18 kuukauden tilikaudella 19,5 milj. euroa ja henkilökunnan määrä noin 120.

Merkittävä osto PostNordille

– PostNord Strålfors on täyden palvelun toimija asiakasviestinnän markkinoilla. Tuotamme sekä jakelu- että ohjelmistopalveluja Pohjoismaiden johtaville yrityksille. Yrityskaupan myötä voimme tarjota Edita Priman henkilöstölle ja asiakkaille Suomessa merkittävästi laajemman palveluvalikoiman, pääsyn pohjoismaisille markkinoille sekä mahdollisuuden saavuttaa synergiaetuja paikallisissa toiminnoissamme, kertoo PostNord Strålfors -konsernin toimitusjohtaja Ylva Ekborn.

PostNord Strålfors toimii Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Yhtiöllä on noin 700 työntekijää, ja vuonna 2022 sen liikevaihto oli noin 2 miljardia Ruotsin kruunua. Edita Priman osto olisi merkittävä laajennus yhtiön toimintaan. PostNord Strålfors on osa PostNord-konsernia.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkinnan odotetaan valmistuvan viimeistään vuodenvaihteessa 2023–2024.

Lue lisää Edita Primasta.

Array
Share: