Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Vastuullinen painatus valttina Natuan paidoissa

21.6.2023 11:08Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Natuan yrittäjä Miitre Virtanen esittelee yrityksen suosituimpia tuotteita, painettuja huppareita ja t-paitoja. Vaatteet on valmistettu GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta ja kierrätyspolyesteristä. Painatukset on toteutettu vesiohenteisilla ympäristöystävällisillä painoväreillä. Kuva: Natua.

Kotimaisella Natualla on vuosien kokemus vastuullisuuden sudenkuopista. Vaikka kierrätyskuidusta valmistettu vaate on sellaisenaan vastuullisempi kuin Natuan suosima neitsytluomupuuvilla, muuttaa vaatteen painatus tilannetta. Infinen analyysi osoittaa, että Natuan paitojen vastuullisuus on erinomaisella tasolla.

– Kierrätyskuitu sisältää yleensä enemmän tai vähemmän polyesteria. Sen määrästä ja laadusta riippuu, voiko paitaan ylipäätään painaa laadukkaasti mitään. Orgaanisilla väreillä painaminen on yleensä mahdotonta ilman alle painettavaa pohja-ainetta. Tyypillisten paitapainojen käyttämät, ekologisesti kestämättömät öljy- ja muovipohjaiset värit toimivat kierrätyskuiduissa, mutta nekin vain paksuina kerroksina, kertoo Natuan yrittäjä Miitre Virtanen.

Virtanen uskoo pitkän käyttöiän määrittävän painetun vaatteen lopullisen ekologisuuden.

– Siksi suosimme ensisijaisesti vaatteita, joita voidaan painaa vastuullisilla painotavoilla, ilman öljypohjaisia painovärejä. Erityisesti yritysten tilaamissa painetuissa asuissa kestoiällä on suuri merkitys, Virtanen sanoo.

Infine Oy on kehittänyt tekoälyä hyödyntävän ohjelmiston, joka rakentaa eri tietolähteistä löytyvän tiedon perusteella tuotteesta kattavan vastuullisuusanalyysin.

– Vaatteiden vastuullisuus ei ole joko tai -asia. Me arvioimme kaikki tuotteet yhdeksän vastuullisuuden ulottuvuuden näkökulmasta, eikä hyvien tulosten saaminen ole yksinkertaista tai helppoa. Natuan tuotteet suoriutuivat arvioinnista erinomaisesti, vaikka muutamilla osa-alueilla parannettavaa onkin, toteaa Infinen toimitusjohtaja Tiina Saukko.

Infinen vastuullisuusanalyysi vertaa tuotetta saman kategorian muihin tuotteisiin, eli analyysin tulos kertoo, kuinka vastuullinen valinta tuote on verrattuna vastaavan tarpeen täyttävään tuotteeseen.

Array
Share: