Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Uutismedian tilattava lehti siirtyy digiin

8.9.2023 08:42Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Suomen Lehdistö on ilmestynyt vuodesta 1930. Kuva: Uutismedian liitto.

Uutismedian liiton julkaisema Suomen Lehdistö ilmestyy vuoden 2024 alusta lähtien pääosin vain verkossa. Kahdeksan kertaa vuodessa ilmestynyt tilattava printtilehti jää historiaan sen vähentyneen kysynnän vuoksi. Jatkossakin paperille painetaan kesäkuussa ilmestyvä tilastonumero.

Suomen Lehdistö on ilmestynyt vuodesta 1930 lähtien. Painettua lehteä on jaettu vapaakappaleena liiton jäsenlehtiin ja -yrityksiin. Lisäksi lehteä on voinut tilata. Printin painosmäärä on pienentynyt jo pitkään, ja verkossa lehden yleisö on merkittävästi suurempi kuin printissä. Jo useamman vuoden ajan lehden sisällöt on julkaistu pääosin myös Suomen Lehdistön verkkosivuilla.

Ilman printtilehteä toimitus voi tiedotteen mukaan keskittyä tekemään nykyistä verkkolähtöisempää journalismia aiempaa nopeammalla julkaisurytmillä. Perinteisen verkkojournalismin lisäksi toimitus aikoo julkaista podcasteja ja järjestää webinaareja. Muutoksella ei ole henkilöstövaikutuksia.

HS vie perhelehden digiin

Myös Helsingin Sanomat lisää panostuksiaan digitaaliseen mediaan. HS on lanseerannut uuden digitaalisen aikakauslehden HS Elämä. Se ilmestyi ensimmäisen kerran 6. syyskuuta. HS Elämä on viikoittain sähköpostiin ilmestyvä julkaisu, joka käsittelee ihmissuhteita ja psykologiaa. Tuote tehdään Helsingin Sanomien lifestyletoimituksessa, jossa tuotetaan myös Helsingin Sanomien hyvinvointi- ja perhesisällöt.

Lanseerauksen yhteydessä lopetetaan Helsingin Sanomien toimituksessa tuotettu aikakauslehti HS Meidän Perhe. Se liitettiin Helsingin Sanomiin vajaa neljä vuotta sitten.

HS Elämä seuraa HS:n toisen digitaalisen aikakauslehden Sport Digin jalanjäljissä. Viime marraskuussa lanseerattu, treeniaiheinen Sport Digi on ollut menestys, ja sillä on 25 000 tilaajaa.

Array
Share: