Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Uusi vähäpäästöinen kirjapaperi syntyi yhteistyöllä

7.2.2023 10:07Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Uuden paperin kehittämisessä tekivät yhteistyötä vasemmalta toimitusjohtaja Jens Olson (Lessebo Paper), myyntijohtaja Trond Erik Isaksen (Livonia Print) ja tuotantojohtaja Markus Guldstrand (Bonnier Books).

Kolme yritystä on yhdistänyt voimansa harvinaisella tavalla tuottaakseen uuden vähäpäästöisen painopaperin. Yhteistyössä ovat mukana Lessebo Paper, Bonnier Books ja Livonia Print. Uudella painopaperilla pyritään minimoimaan korkeatasoisten painettujen kirjojen hiilijalanjälki.

Uuden Livonia Zero Offset -paperin valmistaa ruotsalainen paperitehdas Lessebo Paper. Paperi on tiedotteen yksi markkinoiden ympäristöystävällisimmistä papereista, sekä raaka-aineiden että tuotannon hiilidioksidipäästöjen suhteen. Paperin päästöt ovat 25 kiloa hiilidioksidia paperitonnia kohti, mikä on paljon Euroopan keskiarvoa alhaisempi luku.

Livonia Zero Offset by Lessebo Paper on valkoinen, päällystämätön paperi, jonka grammapainot ovat välillä 100–140. Paperilla on korkea opasiteetti ja karkea pinta parhaan lukukokemuksen tuottamiseksi. Paperi on kehitetty tuottamaan kirjalle ”miellyttävä paksuus ja paino”. Sitä on saatavilla sekä arkkeina että rullalla.

Bonnier Books kertoo tulevansa käyttämään paperia monissa kirjoissaan. Livonia Print on Liettuassa toimiva, kirjatuotantoon keskittyvä suuri painotalo.

Array
Share: