Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

UPM:n paperipakkaus finaaliin vastuullisuuskilpailussa

7.11.2023 14:27Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Uusi paperinen pakkausmateriaali sopii mm. heti valmiiden keittojen pakkauksiin. Kuva: UPM.

UPM Specialty Papers on kehittänyt yhdessä laitevalmistajien Bobstin ja Michelmanin kanssa monomateriaalipohjaisen paperipakkauksen, jolla voidaan korvata muovista tehtyjä monimateriaalipakkauksia. Nyt tämä oneBARRIER FiberCycle -pakkaus on päässyt finaaliin arvostetussa Sustainability Awards 2023 -pakkauskilpailussa.

UPM:n pakkaus kilpailee sarjassa Recyclable Packaging (Pre-Commercialized). Pakkaus esiteltiin ensi kertaa Interpack 2023 -messuilla huhtikuussa. Siinä käytetään pohjana UPM:N Solide Lucent -paperia, johon on lisätty ohut suojakerros. Pakkaus on tarkoitettu herkille tuotteille, joilla on pitkä hyllyikä. Näitä ovat mm. kahvi, mausteet, maitopulverit ja kastikejauheet.

Pakkaus voidaan kierrättää paperin kierrätysketjussa.

Myös toinen suomalainen yritys on mukana kilpailun finaalissa. Blockstore Group kilpailee verkkokauppasarjassa, Yhtiön tuote on ympäristöystävällinen automatisoitu kauppa ja älykäs tarjontaketjujärjestelmä.

Blockstore kehittää itsepalvelukauppoja, jotka toimivat ilman myyjiä. Esimerkiksi S-ryhmä ja Pirkanmaan Osuuskauppa kokeilevat tänä syksynä uudenlaista itsepalvelukauppaa, joka toimii pääsääntöisesti ilman myymälähenkilökuntaa. Täysin automatisoitu Sale Automaatti avautui Tampereelle Sale Puutarhakadun myymälän tiloihin 31.8.2023.

Sustainability Awards 2023 -pakkauskilpailun järjestää Packaging Europe -lehti.

Array
Share: