Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Thales toteuttaa uudet suomalaiset passit ja henkilökortit

17.3.2023 12:48Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Uudet suomalaiset passit ja henkilökortit otettiin käyttöön 13.3.2023. Kuva: Poliisihallitus.

Poliisihallitus valitsi jälleen Thalesin sähköisten turvallisten asiakirjojen toimittajaksi. Viisivuotinen sopimus kattaa Suomen passien, henkilökorttien, oleskelukorttien ja oleskelulupakorttien suunnittelun, valmistuksen ja yksilöinnin sekä tarkistettujen asiakirjojen turvallisen toimituksen.

Lisäksi sopimus sisältää monia Poliisihallitusta tukevia palveluita, kuten väliaikaisen passin yksilöinnin, asiakirjojen varastoinnin, laskutuksen, raportoinnin ja palvelun seurannan. Sopimusta voidaan jatkaa kahdesti yhdeksi tai kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Tämä oli toinen kerta, kun Thales solmi sopimuksen Suomen passeista, henkilökorteista ja oleskeluluvista.

Asiakirjojen turvallisuus perustuu tiedotteen mukaan korttien fyysisiin ominaisuuksiin, jotka ovat jo erittäin tehokkaita petoksia vastaan. Niissä on myös uusia väärentämisen estäviä ominaisuuksia sekä kokonaan uudistettu ulkoasu. Passin polykarbonaatti-tietosivun ja henkilökortin turvatekijät on suunniteltu täysin uusiksi ja päivitetty entistäkin suojatummiksi uudella Translucent-polykarbonaattirakenteella.

Myös henkilökorttien valokuvan entistä suurempi koko ja passin paperisivun värikuva helpottavat todentamista. Sekä passien että henkilökorttien uutena ominaisuutena on 2D-viivakoodi, joka helpottaa koneellista tunnistamista ja lukemista.

– ­Suomen viranomaiset ovat tehneet yhteistyötä Thalesin kanssa vuosikymmeniä ja odotamme innolla jatkoa yhteistyölle. Tämän uudistuksen näkyvin tulos on passien ja henkilökorttien uusi ilme, jonka kuva-aiheena on Saaristomeri edustamassa suomalaista maisemaa, Poliisihallituksen lupahallintopäällikkö Hanna Piipponen kertoo.

– Olemme erittäin ylpeitä Suomen Thalesille osoittamasta luottamuksesta, jonka ansiosta voimme edelleen toimittaa näitä maailmanluokan henkilötodistuksia suomalaisille. Thales on pitkälle erikoistunut digitaaliseen identiteettiin ja turvallisuuteen, ja meillä on laaja kokemus passien ja muiden henkilötodistusten toimittamisesta sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti, sanoo Thales DIS:n Suomen toimitusjohtaja Tommi Nordberg.

Share: