Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

SDP automatisoi vaalijulisteiden tuotannon

11.8.2023 10:19Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Granon palvelujen käyttö on tuonut SDP:n visuaaliseen ilmeeseen kaivattua yhtenäisyyttä, sanoo SDP:n järjestöpäällikkö Pekka Tuuri. Kuva: Grano.

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue on onnistunut automatisoimaan vaalijulisteiden tuotantonsa yhteistyöllä Granon kanssa. Vuoden 2022 aluevaaleissa ja kevään 2023 eduskuntavaaleissa julisteet taitettiin ja lähettiin painoon verkossa napin painalluksella.

SDP käytti Granon EMMi Datacloudia ja Projektinhallintapalvelua ensimmäisen kerran vuoden 2022 aluevaaleissa. Ennen Datacloudin käyttöönottoa julistepohjien täyttämisestä ja painatuksesta vastasivat näiden vaalien osalta vaalipiirit itse, ja data ei ollut yhdessä paikassa. Nyt kaikki hoituu keskitetysti Datacloudin avulla. Datacloud on palvelu, joka mahdollistaa markkinointimateriaalien tuotantoprosessien nopeuttamisen datanhallinta-automaation avulla.

– Kun meillä on kaikki vaalijulisteeseen tarvittava data – ehdokkaan kuva, nimi, ikä, vaalinumero ja niin edelleen – voidaan tiedot siirtää rajapinnan kautta jäsenrekisteristämme julistepohjaan suoraan oikeille paikoilleen. Ja simsalabim, meillä on valmis juliste! Datacloud siis käytännössä automatisoi taittotyön. Sama homma on aiemmin ollut graafikoille hyvin rasittavaa manuaalista työtä. Nyt heidän aikansa voidaan vapauttaa luovempaan työhön, kertoo SDP:n järjestöpäällikkö Pekka Tuuri.

Aluevaalien onnistuneen julistetuotannon jälkeen yhteistyötä Granon kanssa päätettiin jatkaa myös eduskuntavaaleissa. Eduskuntavaaleissa julisteita tilattiin Datacloudin kautta keskitetysti koko Suomeen. Saman ehdokasdatan pohjalta pystytään tuottamaan vaalijulisteiden lisäksi esimerkiksi tienvarsimainoksia ja muita markkinointimateriaaleja.

Granon palvelujen käyttö on Tuurin mukaan tuonut SDP:n visuaaliseen ilmeeseen kaivattua yhtenäisyyttä. Laadunvalvonta on parantunut ja helpottunut huomattavasti, kun markkinointimateriaalit voidaan tehdä ja hyväksyä yhdellä alustalla.

Array
Share: