Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Sappi vähentää graafisten paperien tuotantoaan

10.10.2023 13:14Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Stockstadtin tehdas on integroitu sellutehdas ja paperitehdas. Kuva: Sappi.

Painopaperin tuotantokapasiteetin vähennykset jatkuvat Euroopassa. Metsäteollisuuden yhtiö Sappi Europe sulkee Belgiassa sijaitsevan Stockstadtin paperitehtaan ja suunnittelee Saksassa sijaitsevan Lanakenin tehtaan sulkemista. Nämä sulkemiset vähentävät Sappin puuvapaan päällystetyn ja päällystämättömän paperin tuotantokapasiteettia yhteensä 750 000 tonnia.

Stockstadtin tehdas on integroitu sellutehdas ja paperitehdas. Sen tuotantokapasiteetti on 220 000 tonnia päällystettyä ja päällystämätöntä puuvapaata paperia. Lanaken on myös integroitu tehdas, joka tuottaa 530 000 tonnia päällystettyä puuvapaata paperia. Molemmat tehtaat ovat myyneet paperin pääasiassa Euroopan painoteollisuudelle.

– Elämme globaalisti haastavia aikoja ja Euroopan graafisen paperin ylikapasiteetti on pakottanut meidät käyttämään tehtailla kalliita seisokkeja pitkiä aikoja. Kun asiakkaidemme ylisuuret varastot purkautuvat on käynyt hyvin selväksi, että paperin kysyntä ei palaa entiselle tasolle. Kun tähän yhdistetään kustannuspaineet emme näe, että tämä tilanne parantuisi nähtävillä olevassa tulevaisuudessa, sanoo Sappi Europen toimitusjohtaja Marco Eikelenboom

Sappi jatkaa toimittajana graafisen paperin markkinoilla, mutta kertoo että yhtiön pääpaino on Euroopassa pakkauksiin ja erikoisaloihin liittyvien tuotteiden kasvattaminen.

Array
Share: