Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Sappi siirtää painopistettä erikoispapereihin

16.1.2024 14:31Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Sappi on lanseerannut kaksi uutta funktionaalista pakkauspaperia, jotka tehdään Saksassa. Kuva: Sappi.

Metsäteollisuuden suuryritys Sappi jatkaa tuotantonsa suuntaamista uudelleen. Sappi on nyt sulkenut painopapereita valmistaneen Lanakenin tehtaan Belgiassa. Erikoispapereiden tuotantoa sen sijaan laajennetaan. Sappi on lanseerannut kaksi uutta funktionaalista pakkauspaperia.

Lanakenin tehdas lopetti tuotantonsa joulukuussa. Tehtaan tuotantokapasiteetti oli 165 000 tonnia sellua, jota käytettiin 530 000 tonnin päällystetyn puuvapaan paperin tuottamiseen. Paperi myytiin pääasiassa Euroopassa painotaloille. Tehdas työllisti 581 työntekijää.

Sappin uudet pakkauspaperit ovat Seal Light Gloss ja Guard MH. Joustopakkauksiin kehitetty Seal Light Gloss on päällystetty yhdeltä puolelta. Sen kuumasuljettavuus on erinomainen tiedotteen mukaan. Paperilla ei ole barrieeri-ominaisuuksia ja se voidaan kierrättää paperin kierrätyksessä. Kiiltävä pinta mahdollistaa erinomaisen painojäljen.

Toinen uusi paperi Guard MH on barrieerin sisältävä paperi, joka sopii monien elintarvikkeiden ja non-food tuotteiden pakkauksiin. Sekin voidaan kierrättää paperin keräyksessä. Paperista on kolme eri versiota riippuen päällystyksestä.

Sappi kertoo olevansa markkinajohtaja funktionaalisissa pakkauspapereissa. Niitä on tuotettu jo yli 10 vuotta. Keväällä 2023 Sappi asensi uuden barrieeri-päällystyskoneen Alfeldin tehtaalle Saksaan. Nämä kaksi uutta paperia on tuotettu tällä uudella koneella.

Reino Lantto

Array
Share: