Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Sanomalehdet ovat selvästi luotetuin media

5.9.2023 10:34Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Uutisia luetaan yhä enemmän sanomalehtien digitaalisista palveluista. Kuva: Sanoma.

Sanomalehtien asema suomalaisten luotettavimpana mediana on edelleen vahvistunut Uutismedian liiton uuden tutkimuksen mukaan. Suomalaisista kolme neljästä pitää painettuja tai digitaalisia sanomalehtiä luotettavina. Ero toiseksi sijoittuneeseen televisioon kasvoi edelleen.

Koko aikuisväestöstä 76 prosenttia luottaa painettuihin tai digitaalisiin sanomalehtiin. Seuraavaksi eniten luotetaan tv-kanaviin tai niiden verkkopalveluihin (57 %). Kolmanneksi sijoittuvat radiokanavat tai niiden verkkopalvelut (48 %).

Luottamus sanomalehtiin on pysynyt ennallaan viimeisen vuoden ajan, kun samalla ajanjaksolla televisio on menettänyt luotettavuudestaan kaksi prosenttiyksikköä. Kahden vuoden takaiseen tulokseen verrattuna sanomalehtien luottamus on noussut yhden prosenttiyksikön, television laskenut viisi prosenttiyksikköä.

Googleen, verkossa oleviin uutisportaaleihin, sosiaaliseen mediaan, tubettajiin ja blogeihin luotettavuuden liittää vain 1–4 % suomalaisista, mikä on jopa viimevuotista tulosta alempi.

Suomalaiset pitävät tutkimuksen mukaan uutis- ja ajankohtaismedian tärkeimpinä ominaisuuksina luotettavuutta, riippumattomuutta ja asiantuntevuutta. Tutkimuksen teki elokuussa IRO Research Uutismedian liiton toimeksiannosta.

Array
Share: