Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Printworks tekee 100 % hiilineutraaleja painotuotteita

10.5.2023 07:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuvassa Printworksin henkilökuntaa (vasemmalta) tuotantopäällikkö Sebastian Thon, yhteyspäällikkö Mira Laitinen, ympäristövastaava Janne Ström, sekä myyntikoordinaattorit Jenni Ström ja Mia Fjäder. Kuva: Printworks.

Turkulainen painotalo Printworks on ottanut uusia askeleita entistäkin ympäristöystävällisempään suuntaan. Jatkossa yrityksen printtituotanto on 100 prosenttisesti hiilineutraalia. Printworksilla on entuudestaan Ekokompassi-ympäristösertifikaatti sekä Fogra-laatusertifikaatti.

– Vaikka pyrimme jo valmiiksi pienentämään hiilijalanjälkeä tuotannon joka vaiheessa, syntyy materiaalien valmistuksessa ja kuljetuksessa pakostakin jonkun verran CO2-päästöjä, joihin emme voi vaikuttaa. Jatkossa laskemme ja kompensoimme nämäkin päästöt, toteaa Janne Ström, Printworksin ympäristövastaava.

Kompensaatio perustuu kansainväliseen VCS (Verified Carbon Standard) -sertifikaattiin, jonka käytännön toteutusta valvoo kolmas riippumaton osapuoli Verra. Kompensaatiomuotona metsitetään hukkamaita VCS-sertifioidun projektin kautta, ja sen toteuttaa suomalainen Reforest Oy. Näin lopputuloksena on auditoitu ja sertifioitu hiilineutraali painotuote.

Yritys ei peri asiakkailta lisähintaa hiilineutraaleista tuotteista ja tarjoaa asiakkaiden käyttöön ”100% hiilineutraali painotuote” -merkin.

Printworks on täyden palvelun laatu- ja ympäristösertifioitu painotalo Turun Itäharjulla. Printworks on osa Kari Media Group Oy:tä.

Array
Share: