Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Porisuhde-kampanja voitti myös Vuoden Huiput

21.4.2023 08:56Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Vuoden Huiput 2022 -kilpailun voitti Porisuhde-kampanja. Työn suunnitteli Staart Porin kaupungille. Kuva: Grafia.

Grafian Vuoden Huiput 2022- kilpailun pääpalkinnon voitti Porisuhde, joka on Staartin Porin kaupungille suunnitteleman työ. Aiemmin se voitti Effie-kilpailun. Porisuhde on saanut valtavasti huomiota ja katsojia eri medioissa. Porin kaupunkiin on tullut paluumuuttajia enemmän kuin yli 30 vuoteen.

Teksti- ja Jokeri-sarjan Kultahuipuillakin palkittu Porisuhde on Porin kaupungin brändikampanja. Näyttelijä Joonas Nordmanin sarkastisen hauska Porisuhdeneuvoja-hahmo perustui kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoseen. Staartin Porin kaupungille suunnitteleman työn luovaan tiimiin ovat kuuluneet mm. Juuso Kemi, Antti Tähtinen, Joonas Nordman, Juho Saine ja Kasimir Högnäs.

Platinahuippu on elämäntyöpalkinto alan vaikuttajalle. Tällä kertaa palkinto myönnettiin uransa julkaisusuunnittelijana ja AD:na tehneelle Penni Osipowille. Hän toimii tällä hetkellä visuaalisen viestinnän muotoilun kandidaattiohjelmasta vastaavan lehtorina Aalto-yliopistossa.

Vuoden Asiakashuippu on palkinto hyvälle markkinoinnin ja muotoilun ostajalle. Ylituomari Anu Niemonen valitsi Vuoden Asiakashuipuksi kokki Jyrki Sukulan, joka on monen tunnetun suomalaisen ruokaan liittyvän yrityksen tai ilmiön takana.

Vuoden Junior -palkinto myönnetään lupaavalle nuorelle suunnittelijalle. Tällä kertaa palkinnon sai AD Roope Sandberg (s. 1993).

Vuoden Huiput -kilpailussa palkitut työt ovat nähtävillä Grafian omassa Luonnos-tilassa 11.5.–11.6.2023. Grafia on myös julkaissut Vuoden Huiput -vuosikirjan, johon on valikoitu kaikkiaan 115 työtä eli noin 15 % kilpailuun lähetetyistä 733:sta työstä. Kirjan ulkoasusuunnittelusta ja koko Vuoden Huiput -tapahtuman visuaalisesta ilmeestä vastasi tänä vuonna Ellun Kanat.

Komero palkittiin kilpailussa pakkaus-sarjassa Kultahuipulla. Komerofood Oy teki onnistuneen ilmeuudistuksen, jonka toteuttaja oli suunnittelutoimisto Werklig. Kuva: Grafia.
Array
Share: