Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Painolasta hiilineutraali painotalo

29.8.2023 06:08Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Hiilijalanjäljen pienentäminen ja sen kompensointi on osa Painolan sitoutumista kestävään liiketoimintaan ja ympäristövastuuseen, sanoo toimitusjohtaja Johanna Saarinen. Kuva: Painola.

Painotalo Painola tekee nyt kaikki digitaali- ja offsetpainotyönsä hiilineutraalisti. Painolan hiilidioksidipäästöt lasketaan ClimateCalc-hiilijalanjälkilaskurilla, joka on painoteollisuudelle kehitetty tarkka ja luotettava työkalu. Tämä uudistus on mahdollistanut kaikkien digitaali- ja offsetpainotöiden hiilineutraalin toteutuksen.

– Tarjoamalla hiilineutraaleja painotuotteita ja -palveluita asiakkaillemme autamme myös heitä vähentämään heidän hiilijalanjälkeään, iloitsee toimitusjohtaja Johanna Saarinen.

Asiakas saa halutessaan painotuotteeseensa ClimateCalc 100 % hiilineutraali painotuote -merkin. Merkki kertoo sitoutumisesta ilmastonmuutoksen torjuntaan ja auttaa viestimään omille asiakkaille ja sidosryhmille ympäristövastuullisesta valinnasta.

ClimateCalc-hiilijalanjälkilaskuri auttaa Painolaa löytämään toiminnastaan kehityskohteita sekä seuraamaan, miten asetetut tavoitteet saavutetaan. Laskurilla voidaan myös simuloida erilaisten materiaali- ja tuoteratkaisujen vaikutuksia painotuotteen hiilijalanjälkeen ja näin tarjota painon asiakkaalle hyödyllistä tietoa esimerkiksi paperivalintojen vaikutuksista painotuotteen hiilidioksidipäästöihin.

ClimateCalc-laskuri perustuu eurooppalaisen toimialajärjestö Intergrafin kehittämään graafisen alan hiilijalanjäljen laskentastandardiin. Tämä Intergrafin standardi on ainoa painotoiminnan hiilijalanjälkeen keskittyvä standardi maailmassa. Kaikki sen pohjalta tehdyt hiilijalanjälkilaskelmat ovat vertailukelpoisia keskenään. Lisäksi ClimateCalc -laskentaväline noudattaa ISO 14064-1 -standardia, ISO 16759 -standardia ja kansainvälistä Green House Gas Protocol -päästölaskentamallia (GHG Protocol).

Saarinen kertoo, että Painola on myös kumonnut kaikki hiilidioksidipäästönsä 1. tammikuuta 2022 alkaen.

– Hiilidioksidipäästöt on kumottu ostamalla Verra-sertifioituja VER-yksiköitä, jotka ovat tunnustettu ja luotettava tapa kompensoida hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi olemme ylikompensoineet päästömme ostamalla ylimääräisiä VER-yksiköitä.

Array
Share: