Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Marttojen lehdet ilmestyneet 120 vuotta

22.2.2023 08:58Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Vuoden 2023 ensimmäinen Martta-lehti. Kuva: Marttaliitto.

Tänä vuonna on kulunut 120 vuotta siitä, kun marttajärjestön lehdet alkoivat ilmestyä säännöllisesti. Sekä suomen- että ruotsinkielisillä martoilla on alusta saakka ollut omat erilliset lehtensä. Nyt suomenkielinen Martat ja ruotsinkielinen Martha ovat jäsenmaksuun kuuluvia jäsenlehtiä.

Lehtiä voi myös tilata, vaikka ei olisi marttojen jäsen. Vuonna 2023 sekä Martat että Martha ilmestyvät 6 kertaa. Martat-lehden levikki on noin 36 000 kappaletta.

Marttajärjestön ja sen lehtien päämääränä on ohjata kotitalouksia kohti vastuullisempaa ja ympäristötietoisempaa elämäntapaa. Lehdet jakavat arjen kestäviä vinkkejä ruoasta ja ravitsemuksesta, puutarhanhoidosta, kodin hoidosta ja taloudesta sekä pitävät jäsenistön ajan tasalla järjestön tapahtumista.

Marttajärjestö perustettiin vuonna 1899, ja pian huomattiin, että tarvitaan oma lehti tiedon levittämiseksi. Lehden näytenumero ilmestyi vuonna 1902, mutta lupa oman lehden julkaisemiseen saatiin vasta 1903, jolloin ilmestyivät sekä suomenkielinen Emäntälehti että ruotsinkielinen Husmodern. Suomenkielinen lehti oli vuoteen 2007 asti nimeltään Emäntälehti, nykyään Martat.

Array
Share: