Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kuitupohjainen lahjapakkaus Fiskarsin saksille

8.6.2023 08:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Fiskarsin saksien lahjapakkaus on päältä taivekartonkia ja sisällä on muotoon puristettu kuitupakkaus. Kuva: Metsä Group.

Metsä Group tekee yhteistyötä Fiskars Groupin kanssa täysin uudenlaisen, kuitupohjaisen lahjapakkauksen kehittelyssä. Innovatiivinen Muoto 3D-sisäpakkaus sekä Metsä Boardin taivekartongista tehty kotelo kätkevät sisäänsä Fiskarsin kierrätysmateriaaleista valmistetut ReNew-sakset.

Sakset on pakattu Muoto 3D-kuitupakkaukseen, joka valmistetaan märästä puukuitumassasta Äänekoskella, Metsä Groupin ja Valmetin yhteisessä koetehtaassa.

– Muoto 3D-kuitupakkaukset muovautuvat moneen: ne puristetaan lopulliseen muotoonsa uudenlaisella 3D-teknologialla, joka mahdollistaa muoviteollisuudesta tutut, pyöreät ja monimutkaiset muodot. Lisäksi sen avulla saadaan luotua kevyitä, mutta jäykkiä pakkausrakenteita, joiden suojaavuusominaisuudet ovat hyvät, Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin tuotepäällikkö Tarja Heikkilä sanoo.

Heikkilän mukaan Muoto on nyt demovaiheessa, ja sen potentiaalia testataan markkinoilla. Yhtenä esimerkkinä tästä on yhteistyö Fiskarsin kanssa.

Pakkauksen päällys on tehty Metsä Boardin kartongista, joka antaa pakkaukselle korkealaatuisen painopinnan.

Share: