Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kotimaisesta sisällöstä halutaan maksaa

25.9.2023 11:40Uutiset » Tuotteet ja palvelut
KMT 2023 -tutkimuksen tulokset kertovat, että uutis- ja aikakausmedian tavoittavuus jatkuu edelleen erinomaisena. Kuva: Sanoma.

Kotimaisesta toimitetusta sisällöstä maksetaan ja lehdet tilataan Suomessa edelleen pääosin kotiin. Lähes 60 % suomalaisista kertoo tuoreen KMT 2023 -tutkimuksen mukaan talouteensa tilattavan maksullista kotimaista sanomalehteä joko painettuna tai digitaalisena. Lähes puolet kertoo talouteensa tilattavan maksullista kotimaista aikakauslehteä.

Talouksista 17 %:lla on tapana ostaa kotimaisten aikakauslehtien irtonumeroita.

Kansallisen mediatutkimuksen (KMT 2023) mukaan suomalaisten sanomalehtien lukeminen on melkoisen digitalisoitunutta ja vakiintunutta. Sanomalehtien sisältöä lukee viikoittain reilu neljä miljoonaa (94 %) suomalaisista, digitaalisen sisällön lukemien on osa arkea 63 %:lla ja painetun lehden avaa lähes päivittäin edelleen 40 % suomalaisista.

Reilu kolme miljoonaa suomalaista lukee aikakauslehtiä painettuna tai digitaalisen vähintään kuukausittain. Aikakauslehtien lukukanavana painettu lehti on edelleen hieman digitaalista suositumpi lukemistapa.

 

Array
Share: