Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kirjojen verotuksen kiristäminen voi iskeä lukemiseen

22.6.2023 13:08Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Paperilta lukeminen mahdollistaa syvemmän ymmärtämisen. Kuva: UPM.

Petteri Orpon hallituksen ohjelmaan sisältyvä kirjojen arvonlisäveron korotus portaittain 10 prosentista 14 prosenttiin on Medialiiton mukaan takaisku suomalaisten lukemiselle. Medialiitto on kuitenkin tyytyväinen siihen, että hallitus lupaa edistää reilua kilpailua mediakentällä ja digitaalisessa mainosmarkkinassa huomioiden kansainvälisten alustajättien aseman.

– Kirjojen verotuksen kiristäminen on ristiriidassa hallitusohjelman korostaman sivistyksen ja osaamisen kanssa. Lukutaito, oppiminen ja kulttuuri ovat tärkeä osa kansakunnan henkisen resilienssin rakentamista ja tiedon huoltovarmuutta, Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg huomauttaa.

Medialiitto on kuitenkin tyytyväinen siihen, että hallitus lupaa edistää reilua kilpailua mediakentällä ja digitaalisessa mainosmarkkinassa huomioiden kansainvälisten alustajättien aseman. Hallitusohjelmassa on Holmbergin mukaan kirjauksia, jotka määrätietoisesti toteutettuna parantavat kotimaisen moniäänisen median mahdollisuuksia tuottaa luotettavaa tietoa suomalaisille.

– Olennaista on, että kattavaa mediapolitiikkaa johdetaan aktiivisesti entistä koordinoidummin ja eri ministeriöiden yhteistyötä tiivistäen.

Array
Share: