Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kiilto hyödyntää etikettien kierrätyspalvelua

16.5.2023 08:01Uutiset » Tuotteet ja palvelut
RafCycle-palvelussa kierrätetään etikettien kiinnityksestä jäävää taustapaperia. Kuva: Kiilto.

Kiilto Oy on yhtenä ensimmäisistä yrityksistä Suomessa ryhtynyt hyödyntämään UPM Raflatacin RafCycle-palvelua tarraetikettien taustapapereista syntyvän jätteen kierrättämisessä. Palvelun avulla toteutetaan Kiillon tavoitetta vähentää jätemäärä puoleen vuoden 2018 tasosta.

RafCycle-palvelu on etiketeistä syntyvän jätteen kierrätystä yksinkertaisimmillaan. Kiilto kerää etikettien taustapaperit toimipisteissään, minkä jälkeen UPM Raflatac noutaa jätteet ja huolehtii niiden kierrättämisestä sekä jalostuksesta uusiksi paperituotteiksi.

– Tavoitteemme on vähentää jätemäärämme puoleen vuoden 2018 tasosta. Kun kuulimme RafCycle-palvelusta, kiinnostuimme heti. Palvelu on kehitetty vähentämään kaatopaikalle tai polttoon menevää jätettä. Sen sijaan jäte voidaan kierrättää. Se ratkaisi haasteemme etikettien taustapapereista syntyvän jätteen osalta, sanoo Kiillon tuoteturvallisuus- ja vastuullisuuspäällikkö Lilli Puntti.

Kierrätettävät taustapaperit kerätään pääasiassa Kiillon rakentamisen tuotteista, joissa määrät ovat suuria. Yhteistyön alettua vuonna 2021 Kiilto on kierrättänyt viisi tuhatta kiloa paperijätettä. Se tarkoittaa 1,2 tuhatta kiloa vähemmän hiilidioksidipäästöjä sekä tuotteiden pienempää hiilijalanjälkeä.

RafCycle-palvelu on kasvanut jatkuvasti vuosien varrella, ja nykyään sillä on Euroopassa yli 400 kumppania eri aloilta ruoka- ja juomateollisuudesta teollisuuskemikaaleihin ja lähes kaikkea siltä väliltä.

– RafCycle-palvelu on kasvanut tasaisesti ja on ollut hienoa saada mukaan myös Kiillon kaltainen tunnettu ja eteenpäin katsova suomalaisyritys, yhtenä ensimmäisistä yrityksistä Suomessa. Etsimme jatkuvasti lisää kumppaneita eri teollisuuden aloilta ja eri maista, sanoo RafCycle-palvelun johtaja Juha Virmavirta.

Array
Share: