Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kestävämpi diginäyttö ikkunaan

10.3.2023 09:25Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuori Oy:n uusi LCD-näyttö voidaan kiinnittää suoraan ikkunaan. Kuva: Kuori.

Myymälöiden näyteikkunoissa käytettävien diginäyttöjen tavallinen ongelma on suora auringonvalo. Se heikentää viestin näkyvyyttä ja aiheuttaa näytön kuumenemista. Suomalainen Kuori Oy on kehittänyt 65 tuuman LCD-näytön, joka ratkaisee näitä näyttöjen ongelmia ja pidentää näytön käyttöikää.

Kun näyttöjä käytetään ikkunoissa, ne on yleensä sijoitettava melko kauas ikkunan pinnasta ylikuumenemisen estämiseksi. Tämä taas heikentää viestin näkyvyyttä tuntuvasti, kertoo yrityksen perustaja ja CTO Jarkko Jokelainen.

– Näyttömme ainutlaatuinen termodynaaminen lämmön hallintajärjestelmä vähentää tarvittavan eron senttimetriin. Se parantaa huomattavasti kuluttajan kokemusta ja vähentää näytön vaatimaa tilaa.

Sisäänrakennettu lämmön hallintajärjestelmä pidentää myös LCD-näytön käyttöikää.

Yrityksen uusi LCD-näyttö voidaan myös kiinnittää suoraan ikkunapaneeliin vahvalla liimalla. Silloin näytölle ei tarvita erillistä telinettä.

Jokelaisen mukaan uuden ikkunanäytön kehitystyö on ollut pitkä prosessi ja vaatinut intensiivistä yhteistyötä insinöörien sekä asiakaskokemustiimin välillä asiakkaiden ongelmien ratkaisemiseksi. Tuotteen teollinen malli esiteltiin ISE-messuilla Barcelonassa tammi-helmikuun vaihteessa ja herätti suurta kiinnostusta.

Vuonna 2015 perustettu Kuori Oy kehittää ja valmistaa näyttöjä sekä kosketusnäyttöjä, jotka soveltuvat myös vaativiin olosuhteisiin kuten ulkotiloihin ja teollisiin ympäristöihin. Näyttöratkaisut rakentuvat yrityksen oman, Google-sertifioidun alustan ympärille. Yrityksen liikevaihto oli lähes 8,5 milj. euroa vuonna 2021 ja 17,5 milj. euroa 2022.

Array
Share: