Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Joustopakkausten tekoon uusia vaihtoehtoja

18.8.2023 08:25Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Joustopakkaukset ovat kasvava markkina ja niiden teko kiinnostaa mm. etikettien valmistajia. HP:n Indigo-tekniikka on ollut suosittua joustopakkausten digitaalisessa tuotannossa. Kuva: HP.

Joustopakkausten suosio kasvaa erityisesti elintarvikkeiden pakkaamisessa. Kasvava suosio houkuttelee alalle uusia toimijoita perinteisten fleksopainotalojen rinnalle. Monia etikettien valmistajia kiinnostaa joustopakkausten teko. Tämä näkyy nyt Labelexpo Europe -messuilla, joilla joustopakkaukset ovat ensi kertaa omana tuotelinjana.

Labelexpoon on ensi kertaa rakennettu opastettu Flex Pack Trail -tuotepolku, jota kävijät voivat seurata omaan tahtiin. Polulla voi tutkia joustopakkausten perinteisiä ja digitaalisia tuotantotekniikoita, materiaalirakenteita, päällysteitä, laminointia, värejä ja niiden kuivatusvaatimuksia, in-line ja near-line tehosteoptioita sekä QC- ja migraatiotestausta.

Tuotepolulla näkyviä keskeisiä näytteilleasettajia ovat messujen tiedotteen mukaan SCREEN, Nilpeter, Fujifilm, Xeikon, Synthogra, AkeBoose, Thermal Transfer Solutions, Agergaard Graphic Supplies, Hamillroad, BOBST, Lombardi ja Meech International.

Messuilla on myös Label Academyn organisoima joustopakkaamisen mestariluokkatapahtuma sekä Finat UVFoodSafe -projektin esittely.

Markkinoilla runsaasti uusia laitteita

Messuilla esitellään monia uusia laitteita joustopakkausten tuottamiseen. HP lanseeraa messuilla HP Indigo 200K -digipainokoneen, joka on suositun HP Indigo 20000- koneen seuraaja. Bobst esittelee täysin automatisoidun Master M6 -tuotantolinjan, joka on suunniteltu lyhyiden ja keskisuurteen sarjojen tekoon. Nilpeter tuo ensi kertaa esille joustopakkauksiin räätälöidyn FA-26 -painokoneen.

Screen tuo messuille vesipohjaisilla väreillä toimivan paperipakkausten painokoneen Truepress PAC520P. Fujifilm esittelee uutta Jet Press FP790 -joustopakkauskonetta, joka sekin toimii vesipohjaisilla väreillä. Xeikon esittelee uutta Titon-tekniikkaansa paperipakkausten tuottamiseen ympäristöystävällisesti.

Reino Lantto

Xeikon esittelee Labelexpossa uusia ympäristöystävällisiä ECO-toonerivärejä, joiden valmistuksessa käytetään 60 prosenttisesti kierrätysmateriaaleja. Kuva: Xeikon.
Array
Share: