Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ikkunateippauksilla työrauhaa MTV:n uusiin tiloihin

13.6.2023 09:42Uutiset » Tuotteet ja palvelut
MTV:n runsaasti lasipintaa sisältävissä tiloissa saatiin lisättyä työrauhaa käyttämällä Hansaprintin kehittämää tulostustekniikkaa. Kuva: Hansaprint.

Mediayhtiö MTV on muuttanut Pasilasta uusiin toimitiloihin Vallilan Konepajan alueella. Runsaasti lasipintaa sisältävissä tiloissa saatiin lisättyä työrauhaa käyttämällä Hansaprintin kehittämää tulostustekniikkaa. Optisesti läpäisevälle kalvolle toteutetut tulosteet säätelevät sitä, kuinka paljon teippauksen läpi näkee.

MTV kilpailutti kolme teippausten tuottajaa ja valitsi Hansaprintin. Graafisena suunnittelijana Hansaprintillä työskentelevä Martin Nysten kertoo, että koska MTV:n toiveena oli lasimaisuuden ja valoisuuden säilyminen siitä huolimatta, että näkyvyyttä oli paikoitellen tarpeen rajoittaa, valikoitui ratkaisuksi optisesti läpäisevälle teipille toteutettava Hansa Shade -tulostus.

– Se on itse kehittämämme tulostustekniikka, jolla saadaan säädettyä sitä, kuinka paljon teippauksen läpi näkee – esimerkiksi siten, että jonkun voi hahmottaa tekevän lasin toisella puolella töitä, mutta tietokoneen näytöstä ei saa selvää. Samalla ei kuitenkaan tarvitse uhrata valoisuudesta tai tilan tunnusta, Nysten sanoo.

Nystenin mukaan MTV tarvitsi osassa tiloistaan yksityisyyttä ja joihinkin pintoihin puolestaan huomioraitaa ja visuaalisuutta. Teippaustarvetta oli siis runsaasti, ja tavallisilla metodeilla valon kulku olisi voinut helposti rajoittua liikaa. Hänen mukaansa kalvoteippaus mahdollistaa käytännöllisyyden ohella myös näyttävyyden.

MTV muutti uuteen Pöllölaaksoon tammikuun puolessavälissä. Toimitilojen ohella yhtiö on uudistanut myös brändiään. Osa tätä on esimerkiksi kanavien nimien harmonisointi MTV-etuliitteellä sekä pöllön paluu takaisin visuaaliseen ilmeeseen.

Array
Share: