Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Etelä-Suomen Media supistaa paperilehtiään

9.11.2023 08:36Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Etelä-Suomen Media suunnittelee painettujen Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan Sanomien ilmestymispäivien vähentämistä. Kuva: Etelä-Suomen Media.

Mediayhtiö Etelä-Suomen Media Oy suunnittelee painettujen kaupunkilehtiensä ilmestymispäivien vähentämistä tai lehtien lopettamista pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Tämä vaikuttaisi mm. Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan Sanomien ilmestymispäiviin.

Aamuposti Viikon, Keski-Uusimaa Viikon, Turkulaisen ja Karkkilan Tienoon osalta kyseeseen voi tulla myös lehden lakkauttaminen. Yhtiö suunnittelee samalla tehostavansa ja organisoivansa uudelleen myös yhteisiä tukipalvelutoimintojaan.

– Kuluttajien tapa kuluttaa uutismediaa on muuttunut. Tavoitamme enemmän lukijoita kuin koskaan, mutta enemmistö lukee uutisensa digitaalisesti. Korona, Venäjän hyökkäyssota ja raju kustannusinflaatio ovat kiihdyttäneet medianmurrosta selvästi – kuluttajien siirtyminen digitaalisiin kanaviin on ennätysnopeaa, perustelee Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala.

Kannalan mukaan samaan aikaan printin merkittävimmät kustannuserät, paino ja jakelu, ovat nousseet rajusti. Kustannusten nousu ja printtimainonnan siirtymä digiin osuu eniten mainosrahoitteisiin kaupunkilehtiin.

Muutosneuvottelujen sisältämä mahdollisten irtisanomisten määrä on arviolta enintään yhdeksän henkilötyövuotta. Etelä-Suomen Media Oy kuuluu Keskisuomalainen-konserniin.

Array
Share: