Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Amazon lisää kirjatuotantoaan Canonin koneella

28.2.2023 15:24Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Canonin uuden koneen tekniikkaa esiteltiin yksityiskohtaisesti Hunkeler Innovation Days -tapahtumassa. Kuva: Sign&Print/ Søren Winsløw.

Amazon on maailman tunnetuin verkkokirjakauppa, mutta yritys panostaa myös yhä enemmän kirjojen painamiseen. Amazon on juuri investoinut digitaaliseen kirjojen tuotantoon Pariisin tehtaassaan. Investointiin sisältyy täysin automaattinen kirjalinja.

Linjassa on Canonin uusi Prostream 3000 -digipainokone ja Hunkelerin toimittamat viimeistelylaitteet.

Canon kertoi Amazonin investoinnista lehdistötilaisuudessaan Hunkeler Innovation Days -tapahtumassa maanantaina. Amazonin tilaama kirjalinja on nähtävillä tapahtumassa. Hunkelerin toimittama käsittelyratkaisu on nimeltään Starbook Plowfolder Book Solution. Sekin on esillä ensimmäistä kertaa, kuten myös Prostream 3000.

Kirjalinjalla valmistetaan täysin automaattisesti on-demand-painoksia, jotka ovat usein pieniä.

Canonin Prostream 3000 on suuritehoinen inkjet-rullapainokone, joka seuraa Canonin Prostream 1000 -sarjaa. Uuden duplex-koneen nopeus on 133 metriä minuutissa ja painorainan leveys maksimissaan 556 mm. Se vastaa 11 300 kaksipuoleista B2-koon arkkia tunnissa. Resoluutio on 1200×1200 dpi.

Prostream 3000 -koneessa voidaan käyttää tavallisia offsetpapereita. Aikaisempaan malliin verrattuna on monia teknisiä uudistuksia, jotka mm. parantavat kuivatusta ja jäähdytystä sekä paperin kulkua radalla. Kone on myös entistä energiatehokkaampi.

Canonin Prostream 3000 on suuritehoinen inkjet-rullapainokone. Kuva: Canon.
Array
Share: