Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Xeroxin myynti vauhdittui tuotantotulostamisessa

2.5.2023 15:51Uutiset » Toimiala
Tukholmalainen Arkitektkopia-painotalo käyttää Xeroxin Baltoro-digipainokonetta korkeatasoisten väripainotöiden tekemiseen. Kuva: Xerox.

Xerox on kääntänyt laitemyyntinsä kasvuun viimeisen puolen vuoden aikana. Kasvua oli jo viime vuoden lopussa ja vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä konsernin laitemyynti kasvoi 24,6 % viime vuoteen verrattuna.

Osavuosikatsauksen mukaan nopeinta kasvu oli high-end-laitteissa, joihin Xerox laskee tuotantotulostamisen ja julkaisujärjestelmät.High-end-laitteiden eli järeiden digipainokoneiden myynti kasvoi tammi-maaliskuussa 35 %. Laitemyynnistä niiden osuus oli 19 %. Niitä käyttävät painotalot sekä suurten yritysten tulostuskeskukset.

Suurin sektori laitemyynnissä olivat mid-range-laitteet eli A3-tulostimet. Niiden myynti kasvoi 30 % ja oli 64 % laitemyynnistä.

Laitemyynti on pienempi osa Xeroxin tuloja, sillä palvelujen myynti (post sale) tuotti liikevaihdosta alkuvuonna 73 %. Tämä myynti kasvoi 2,1 %.

Xeroxin toimitusjohtaja Steve Bandrowczak sanoo osavuosikatsauksessa, että makrotalouden haasteista huolimatta Xeroxin laitteiden ja palveluiden kysyntä pysyi vahvana alkuvuonna. Konsernin tulosta paransivat joustava kustannusrakenne ja tehokkuuden lisääntyminen. Konsernin liikevaihto kasvoi 2,8 % ja oli 1,72 miljardia dollaria. Tulos parani selvästi viime vuodesta ja oli voitollinen.

Bandrowczak on aikaisemmin kertonut, että Xerox on edelleen vahvasti sitoutunut painamiseen ja tuotantotulostamiseen, vaikka tekeekin investointeja IT-palveluihin. Hänen mukaansa metaversen kehittyminen ei merkitse painamisen loppumista. Bandrowczakin mukaan Xerox on tuotantoliiketoimintaa, ja sitoutunut printtiin yhtä vahvasti kuin ennenkin.

Reino Lantto

Share: