Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Xerox lahjoittaa PARC-keskuksen SRI-tutkimuslaitokselle

2.5.2023 19:10Uutiset » Toimiala
Palo Alto Research Center ja sen tutkijat ovat jo puolen vuosisadanajan olleet etulinjassa joidenkin maailman tärkeimpien teknologioiden kehittämisessä, sanoo Xeroxin toimitusjohtaja Steve Bandrowczak. Kuva: Xerox.

Xerox lahjoittaa kuuluisan PARC-tutkimuskeskuksen epäkaupalliselle SRI International tutkimuslaitokselle. Palo Altossa Kaliforniassa sijaitseva keskus on tehnyt monia tärkeitä keksintöjä kuten lasertulostuksen, Ethernetin ja graafisen käyttöliittymän. Xerox jatkaa yhteistyötä PARC:in kanssa omien innovaatioiden tuottamisessa.

Xeroxin tiedotteen mukaan lahjoitus mahdollistaa molempien osapuolisen keskittymisen ydintoimintoihinsa. Xerox keskittyy tuottamaan innovaatioita omiin tulostamisen, digi- ja IT-palveluihin. PARC yhdistää voimansa riippumattoman tutkimuslaitoksen kanssa kasvunsa vauhdittamiseksi. PARC perustettiin vuonna 1970 ja siitä tuli oma yhtiö 2002.

– Tällä järjestelyllä PARC:in syvät tekniset innovaatiot saavat tukea SRI:ltä. Xerox voi yksinkertaistaa ja optimoida toimintojaan sekä keskittyä hybridityön kehittämisratkaisuihin, sanoo Xeroxin toimitusjohtaja Steve Bandrowczak.

Lahjoitukseen liittyy Xeroxin ja SRI:n tutkimussopimus tutkimuksen ja palveluiden tuottamisesta Xeroxille. Xerox säilyttää myös oman innovaatiokeskuksen PARC:in tiloissa tapahtumien ja esittelyjen järjestämiseen.

Share: