Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

WSOY:lle uusi Art Director

21.6.2023 10:36Uutiset » Toimiala
WSOY:n uusi graafikko Ville Laihonen on jo tehnyt kansia kustantajan kirjoihin. Kuva: WSOY.

Vuodesta 1990 graafikkona WSOY:llä työskennellyt Martti Ruokonen jää syksyllä eläkkeelle. Elokuun alusta WSOY:n graafisena suunnittelijana ja Art Directorina aloittaa Ville Laihonen, jolla on tiedotteen mukaan vahva kokemus niin mainostoimiston monipuolisista visuaalisen suunnittelun töistä kuin kirjankansisuunnittelusta.

WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson kertoo olevansa kiitollinen Martti Ruokosen WSOY:n historiaan ja kirjoihin jättämästä jäljestä. Hän on ollut suunnittelijana sadoissa kirjoissa, monen kirjailijan luottograafikko ja luonut WSOY:n graafista ilmettä tavalla, joka jää historiaan. Ruokosen omaleimaisesta otteesta ei voi erehtyä: hänen suunnittelunsa on klassisen vähäeleistä ja erehtymättömän tyylikästä, ja siksi hänen suunnittelemansa kirjat kestävät aikaa.

Myös Ville Laihosella on jo monipuolinen kokemus WSOY:n kirjojen kansisuunnittelusta. Viimeisimpinä töinään WSOY:lle hän on suunnitellut muun muassa Satu Rämön Hildur-sarjan kannet sekä Minna Rytisalon Jenny Hill -romaanin kannen.

Array
Share: