Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Valtion tukea sai 188 uutismediaa

19.12.2023 12:32Uutiset » Toimiala
STT on yksi tuen saajista ja sai sitä 200 000 euroa. Kuva: Lehtikuva/Irene Stachon.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt valtionavustusta uutismedioiden ja tiedonvälityksen tukemiseen. Tukea saa 69 eri yritystä, yhteensä 188 eri mediaa. Tukisumma kohosi yhteensä noin 6,9 milj. euroon.

Traficomin tiedotteen mukaan digitalisaatio, mainostulojen siirtyminen sosiaaliseen mediaan sekä jakelun ja paperin nousevat kustannukset ovat hankaloittaneet laadukkaan ja totuudenmukaisen tiedonvälityksen toimintaedellytyksiä koko 2000-luvulla. Etenkin monet pienet paikallismediat ovat ajautuneet vaikeuksiin. Samalla tiedonkulun varmistamisen merkitys on korostunut entisestään. Traficom tukee murroksessa olevaa uutismedia-alaa valtionavustuksella.

Avustus myönnetään toimituksellista työtä tekevien henkilöiden palkkoihin ja freelance-kustannuksiin. Avustus jakautuu 69 eri yritykselle. Avustettavia medioita on yhteensä 188, joista valtaosa on paikallisia sanomalehtiä, mutta mukana on myös radiokanavia ja muunlaisia uutisalustoja. Toimituksellista työtä tekeviä henkilöitä avustusta saavissa yrityksissä on töissä yli 1 600, minkä lisäksi ne työllistävät suuren määrän freelancereitä.

Myönnetyn avustuksen suuruus on laskettu yrityksen työllistämien toimituksellista työtä tekevien henkilöiden määrän ja freelance-kustannusten perusteella siten, että yksi yrityskonserni voi saada korkeintaan 200 000 euroa avustusta. Monet suuret mediakonsernit hakivat ja saivat tämän verran avustusta.

Array
Share: