Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

UPM näkee kysynnän elpymistä markkinoilla

24.10.2023 11:27Uutiset » Toimiala

UPM-konsernin liikevaihto laski 24 % kolmannella neljänneksellä, mutta tulos parani edellisestä neljänneksestä. Konsernin monien tuotteiden kysyntä alkoi vähitellen piristyä ja katteiden hallinnassa onnistuttiin.  Paperiteollisuus teki jälleen vahvaa tulosta ja kysyntä elpyi erikoispapereissa sekä etikettimateriaaleissa.

Toimitusjohtaja Jussi Pesosen mukaan liiketoimintaympäristö on ollut tänä vuonna poikkeuksellinen. Toimialalla on koettu selvästi tavallista syvempi laskusuhdanne, erityisesti Euroopassa.

– Geopoliittinen epävarmuus, vaisu taloudellinen toimeliaisuus ja sitkeä inflaatio ovat vaikuttaneet kulutustavaroiden peruskysyntään. Tuotteidemme toimituksia on rajoittanut myös ennennäkemätön varastojen purkaminen useimmissa tuotearvoketjuissa. Vaikka uskomme varastojen purun olevan vähitellen päättymässä, epävarma toimintaympäristö vaikuttaa asiakaskäyttäytymiseen, Pesonen sanoo katsauksessa.

UPM Communication Papersin tulos oli jälleen vahva, vaikka painopapereiden kysyntä jatkui heikkona. Katteista huolehdittiin kustannuksia hillitsevillä toimilla ja sopeuttamalla kapasiteettia kysyntään. UPM Plattlingin tehdas suljetaan pysyvästi Saksassa marraskuussa. Tämä vähentää päällystämättömien ja päällystettyjen painopaperien kapasiteettia Euroopassa 595 000 tonnia.

UPM Raflatacin tarramateriaalien sekä UPM Specialty Papersin tarra-, irroke- ja pakkauspaperien toimitusmäärät kasvoivat vähitellen edellisen neljänneksen tasoista. Aasian markkinoilla tunnelma kehittyi myönteisesti, mikä näkyi myös hienopaperien toimitusmäärissä. Kummassakin liiketoiminnassa alemmat tuotantokustannukset ja onnistunut katteiden hallinta kumosivat alempien myyntihintojen vaikutuksen.

Reino Lantto

Array
Share: