Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Stora Enso vähentää edelleen paperin tuotantoaan

12.4.2023 11:35Uutiset » Toimiala

Stora Enso aikoo supistaa edelleen paperin tuotantoaan. Yhtiö suunnittelee sulkevansa pysyvästi toisen Anjalan tehtaan paperikoneista ja keskittävänsä kirjapaperin valmistuksen yhdelle linjalle. Yhtiö aloittaa muutosneuvottelut, jotka koskevat Anjalankosken tehdasintegraatin koko henkilöstöä.

Anjalankosken tehdaskokonaisuuteen kuuluvat Inkeroisten pakkauskartonkitehdas ja Anjalan paperitehdas. Anjalan tehtaalla valmistetaan päällystettyä ja päällystämätöntä kirjapaperia, päällystettyä aikakauslehtipaperia ja parannettua sanomalehtipaperia kahdella koneella.

Paperin heikon kysynnän ja korkeiden tuotantokustannusten vuoksi Stora Enso suunnittelee lopettavansa painopaperien valmistuksen tehtaalla ja keskittävänsä koko kirjapaperituotantonsa yhdelle linjalle. Toinen paperikone (PK3) suljettaisiin pysyvästi ja kirjapaperilaatujen valmistus jatkuisi käyttöön jäävällä paperikoneella. Jos päällystämättömiä mekaanisia papereita valmistava linja suljetaan, se pienentää tehtaan vuotuista kapasiteettia 250 000 tonnia ja liikevaihtoa noin 100 miljoonaa euroa.

– Sanomalehti- ja painopaperin kysynnän lasku kiihtyy, ja nyt myös aiemmin vakaampana pysynyt kirjapaperimarkkina heikkenee. Pitääksemme kirjapaperitarjontamme vahvana suunnitelmamme on keskittää toiminta Anjalan käyttöön jäävälle tuotantolinjalle. Kirjapaperiasiakkaamme saavat jatkossakin laadukkaita tuotteita, sanoo Packaging Materials -divisioonan johtaja Hannu Kasurinen.

Stora Enso on jo lopettanut koko Paper-divisioonansa ja myynyt kolme paperitehdastaan. Jäljellä jäivät ainoastaan Langerbruggen tehdas Belgiassa ja Anjalan tehdas.

Array
Share: