Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Smurfit Kappa ja WestRock suunnittelevat fuusiota

11.9.2023 16:15Uutiset » Toimiala
Kuva: Smurfit Kappa.

Globaalit pakkausjätit Smurfit Kappa ja WestRock suunnittelevat fuusiota, joka voisi johtaa uuden Smurfit WestRock -yhtiön perustamiseen. Nämä pörssinoteeratut yhtiöt ovat suurimpia aaltopahvipakkausten tuottajia maailmassa.

Molempien yhtiöiden hallitukset ovat kannattaneet yhdistymistä, joka vaatii vielä yhtiökokousten ja viranomaisten hyväksynnän.

Yhtiöiden tiedotteen mukaan fuusio voisi tapahtua uuden Smurfit WestRock -holdingyhtiön perustamisella. Yhtiö toimisi Irlannissa ja konsernin Pohjois- sekä Etelä-Amerikan toimintojen päämaja olisi Georgiassa USA:ssa. Toiminta kattaisi 42 maata erityisesti Euroopassa ja Amerikassa. Työntekijämäärä on noin 100 000 ja toimipaikkoja on 567.

Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli kesäkuun lopussa 34 miljardia dollari ja EDITDA 5,5 miljardia. Uusi yhtiö olisi tarkoitus noteerata New Yorkin pörssissä.

Fuusio ei vaikuttaisi suoraan Suomen markkinoihin. Smurfit Kappa on toiminut Suomessakin, mutta myi vuonna 2018 konserniin kuuluvan Pirkan Pakkaus Oy:n osakkeet Brand ID -konsernille. Smurfit Kappa on vahva toimija Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, joissa konsernilla on useita tuotantolaitoksia. Niitä on myös Latviassa ja Liettuassa.

WesRock-konsernilla on useita tuotantolaitoksia Hollannissa, Saksassa, Puolassa, Tsekissä ja Itävallassa.

Reino Lantto

Array
Share: