Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Sappi Kirkniemi vähensi päästöjään bioenergialla

31.8.2023 08:27Uutiset » Toimiala
Sappi Kirkniemen tehdas vähensi päästöjään investoimalla bioenergiaan. Kuva: Sappi.

Sappi on investoinut 16,5 miljoonaa euroa Kirkniemen paperitehtaalle, jotta tehdas on pystynyt siirtymään laajamittaiseen biopolttoaineiden käyttöön omassa energiantuotannossaan. Investoinnin myötä tehtaan suorat kasvihuonekaasupäästöt laskevat lähes 90 prosenttia, noin 230 000 hiilidioksiditonnia vuodessa.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen vihkii torstaina 31. elokuuta Kirkniemessä käyttöön uudet vastaanotto-, varastointi- ja käsittelylaitteistot biopolttoaineille, kuten kuorelle ja metsähakkeelle, joita syntyy metsänhoidon ja puuta jalostavan teollisuuden sivutuotteena. Tehtaan voimalaitoksen vuonna 2015 valmistuneessa monipolttoainekattilassa on alkukesästä vaihdettu kivihiilestä biopolttoaineiden käyttöön.

– Paperi on jo tuotteena tärkeä osa biopohjaista kiertotaloutta. Olemme erittäin iloisia, että tämän hankkeen myötä voimme tarjota asiakkaillemme tuotteita, joiden hiilijalanjälki on 40 % entistä matalampi, sanoo tehtaanjohtaja Martti Savelainen.

Uusiutuvan energian osuuden kasvattamisen lisäksi Kirkniemessä panostetaan myös energiatehokkuuden parantamiseen. Tehdas on mukana valtakunnallisessa energiatehokkuussopimuksessa, jossa asetetut energiansäästötavoitteet ovat toteutuneet suunnitelman mukaisesti. Tehtaalla on ISO 50001 -sertifikaatti osoituksena järjestelmällisestä energiatehokkuuden parantamisesta.

Kirkniemi on maailman suurin päällystettyjä aikakauslehtipapereita tuottava tehdas. Vuosittain noin viidessä miljardissa korkealaatuisessa painotuotteessa käytetään Kirkniemen Galerie-papereita.

Array
Share: