Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Sanoma sai kokeneen uuden toimitusjohtajan

20.11.2023 14:48Uutiset » Toimiala
Rob Kolkman on työskennellyt Sanomalla ja toiminut sen johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2019. Kuva: Sanoma.

Sanoman hallitus on nimittänyt Rob Kolkmanin Sanoma Oyj:n toimitusjohtajaksi 1.1.2024 alkaen. Rob seuraa tehtävässä Susan Duinhovenia, joka jatkaa yhtiön neuvonantajana maaliskuun 2024 loppuun asti. Kolkman on tehnyt pitkän uran mediayhtiöissä ja toiminut viimeksi Sanoma Learningin toimitusjohtajana.

Sanoman toimitusjohtajana Rob vastaa edelleen myös Sanoma Learningin liiketoiminnasta yhdessä sen hiljattain vahvistetun johtoryhmän kanssa.

Susan Duinhoven jatkaa yhtiön neuvonantajana maaliskuun 2024 loppuun asti. Neuvonantajana hän huolehtii tehtävien siirrosta uudelle toimitusjohtajalle ja osallistuu strategisiin hankkeisiin.

Rob Kolkman on työskennellyt Sanomalla ja toiminut sen johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2019. Hän toimi Sanoma Media Netherlandsin toimitusjohtajana huhtikuuhun 2020 asti, jolloin liiketoimintasegmentti myytiin, ja on sen jälkeen ollut Sanoma Learningin toimitusjohtaja. Ennen Sanomaa Rob työskenteli 15 vuoden ajan erilaisissa johtotehtävissä RELX Groupissa Hollannissa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa.

Kolkman on syntynyt vuonna 1972. Hän on Hollannin kansalainen ja asunut Suomessa vuodesta 2020.

– Rob on kokenut ja innostava kasvujohtaja. Hän on toiminut Sanoma Learningin toimitusjohtajana neljä vuotta, joiden aikana Learningin liikevaihto on kaksinkertaistunut ja sen osuus Sanoman operatiivisesta tuloksesta on noussut n. 80 %:iin. Rob tuntee Sanoman liiketoiminnan ja ihmiset hyvin, ja hänellä on selkeä näkemys Sanoman kannattavan kasvun strategian toteuttamisesta ja sen kehittämisestä yhdessä molempien liiketoimintojen kokeneiden johtoryhmien kanssa. Sekä Learningilla että Media Finlandilla on johtava asema omilla toimialoillaan, sanoo Pekka Ala-Pietilä, hallituksen puheenjohtaja.

Array
Share: