Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Sanoma aikoo yhdistää sanomalehtiä Länsi-Suomessa

11.10.2023 08:01Uutiset » Toimiala
Sanoma osti elokuussa Länsi-Suomi ja Raumalainen-lehdet. Kuva: Sanoma.

Sanoma Media Finland osti elokuussa Marva Media Oy:n ja Rauman Suorajakelu Oy:n osakekannat. Yrityskaupassa Sanomalle siirtyivät Länsi-Suomi-sanomalehti ja Raumalainen-kaupunkilehti. Sanoma suunnittelee nyt Länsi-Suomen ja Satakunnan Kansan sanomalehtien ja verkkopalvelujen yhdistämistä.

Uusi yhdistetty Satakunnan Kansa Länsi-Suomi ilmestyisi suunnitelman mukaan ensimmäisen kerran 1. helmikuuta 2024. Tuotefuusion ja toimintojen uudelleenorganisoimisen suunnittelu käynnistää muutosneuvottelut. Rauman alueen jakeluorganisaatiot pysyvät ennallaan.

– Muutokset ovat välttämättömiä paikallisen, riippumattoman uutisoinnin jatkuvuuden kannalta. Digitaalinen journalismi ja asiakkaan tarpeisiin vastaaminen tässä taloustilanteessa edellyttävät isoja panostuksia, joita pienessä yksikössä on vaikeampi toteuttaa, sanoo Sanoma Media Rauma Oy:n mediajohtaja Reima Numminen.

Kaupunkilehti Raumalainen jatkaisi ilmestymistään painettuna kerran viikossa kuten ennenkin.

Länsi-Suomen vastaava päätoimittaja Janne Rantanen jättää tehtävänsä välittömästi osana integraatioprosessia. Vt. vastaavaksi päätoimittajaksi nimitetään Sanoman uutismedioiden kehityspäällikkö Samuli Leivonniemi.

Array
Share: