Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ricoh ostaa Quadientin graafisen liiketoiminnan Pohjoismaissa

16.6.2022 10:59Uutiset » Toimiala
Ricohin laajentumisesta Pohjoismaissa iloitsevat vasemmalta Ricoh Europen Eef de Ridder, Niklas Lundén (Quadient VP Sales & Operations, Nordic), Suomen Ricohin toimitusjohtaja Janne Tilli sekä Ricohin Tanskan ja Ruotsin toimitusjohtaja Soren Krogh-Nielsen. Kuva: Ricoh Suomi.

Ricoh laajentaa tuotantotulostuksen jälkikäsittelyvalmiuksiaan ostamalla Quadientin graafisen liiketoiminnan Pohjoismaissa. Yrityskauppaan sisältyvät Suomen, Tanskan, Ruotsin ja Norjan alan liiketoiminta kokonaisuudessaan. Kauppa laajentaa merkittävästi Ricohin graafisen alan tuote- ja palveluvalikoimaa Pohjoismaissa.

Quadient on maailmanlaajuinen yritys, joka on erikoistunut ohjelmistoihin, joilla optimoidaan posti-, sähköposti-, verkko- ja pakettiviestintää. Liiketoimintakauppa koskee Quadientin pohjoismaista graafisen alan liiketoimintaa, kuten Print Finishing Solutions -liiketoimintaa, johon kuuluvat vihkoviimeistelylaitteet, leikkurit, laminointilaitteet ja sidontalaitteet, suurkuvaratkaisut, tarvikkeet sekä tukipalvelut. Liiketoimintakauppa parantaa Ricohin tuotantotulostukseen liittyviä viimeistelyvalmiuksia ja tuo merkittävää kasvua laajakuvamustesuihkulaitteiden jakeluun koko Pohjoismaiden alueella.

Sopimuksen myötä Ricohille siirtyy Quadientin pohjoismaisen graafisen liiketoiminnan työntekijät. Kauppa sisältää myös Quadientin graafisen liiketoiminnan asiakassopimukset, varaston, huolto-, ylläpito ja tukipalvelusopimukset ja laitteiden sekä tarvikkeiden jakelusopimukset Pohjoismaissa. Kauppa vahvistaa tiedotteen mukaan Ricohin asemaa alan johtavana toimijana.

– Tämä on Ricohille hieno ja tärkeä hankinta. Korkealaatuisten ja luotettavien jälkikäsittelyratkaisujen kysyntä kasvaa, kun laajaformaatti- ja mustesuihkutuotantotulostuksen monien sovelluksien kaupallinen merkitys entisestään kasvaa uusien teknologioiden ja laitejulkistuksien myötä. Asiakkaat etsivät kokonaisvaltaisia integroituja end-to-end -ratkaisuja. Koska Ricohilla on vuosikymmenien kokemus tältä alalta, olemme erinomaisessa asemassa tukemaan innovatiivisia yrityksiä, jotka ovat entistä kunnianhimoisempia uusien sovellusten ja uuden liiketoiminnan suhteen, sanoo Janne Tilli, Ricoh Finlandin toimitusjohtaja.

Quadient keskittyy viestinnän palveluihin

Aiemmin tänä vuonna Ricoh ilmoitti yleiseurooppalaisesta yhteistyöstä Quadientin kanssa tukeakseen tulostuspalvelujen tarjoajia ja yrityksiä tarjoamaan markkinointipalveluja laajamittaisia kampanjoita varten.

– Myymällä graafisen alan liiketoimintamme Pohjoismaissa virtaviivaistamme liiketoimintaamme keskittyen ydintoimintoihimme. Kuten aiemmissakin liiketoimintakaupoissamme, olemme sitoutuneet harjoittamaan toimintaamme vastuullisesti, ja olen tyytyväinen, että löysimme Ricohista parhaan mahdollisen kodin tukeaksemme asiakkaitamme ja lahjakkaita graafisen alan tiimejämme niiden matkan seuraavassa vaiheessa, kommentoi kauppaa Quadientin toimitusjohtaja Geoffrey Godet.

 

Share: