Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

PunaMusta Median myynti ja tulos ennallaan

21.8.2023 10:44Uutiset » Toimiala

Mediayhtiö PunaMusta Median liikevaihto ja liiketulos olivat edellisen vuoden tasalla huhti-kesäkuussa. Liikevaihtoa kertyi puolivuotiskatsauksen mukaan 34,3 milj. euroa ja liiketulos oli -0,8 milj. euroa. Näkyvyys- ja painoliiketoiminnan ulkoinen liikevaihto parani hieman vertailuvuoden tasosta ja oli 29,8 miljoonaa euroa.

Medialiiketoiminnan liikevaihto laski mediamyynnin heikentyneen kysynnän painamana 0,5 miljoonaa euroa 4,5 miljoonaan euroon. Näkyvyys- ja painoliiketoiminnan liikevaihto kasvoi 0,5 miljoonaa euroa 29,8 miljoonaan euroon. Strategian mukaisesti kasvua tuli näkyvyyspalveluista 0,5 miljoonaa euroa ja digitaalisista palveluista 1,2 miljoonaa, kun samanaikaisesti inflaatiovaikutuksen heiketessä ja kysynnän laskiessa painopalveluiden liikevaihto laski 1,3 miljoonaa euroa.

– Jatkoimme yritysjärjestelyjen tukeman kasvustrategian toteuttamista ja vahvistimme merkittävästi digitaalisten palveluiden kasvua hankkimalla toukokuun lopussa digitaalisiin ratkaisuihin ja palveluihin erikoistuneen Exove Oy:n koko osakekannan. Tehty kauppa vahvistaa konsernin asemaa asiakkaiden brändiarvon kasvattajana ja mahdollistaa entistä kokonaisvaltaisemman palveluvalikoiman markkinointiprosessin kaikkiin vaiheisiin, sanoo toimitusjohtaja Arttu Sallinen.

Konsernin liikevaihto kasvoi vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Katsauskauden liikevaihto kasvoi 9,7 % edellisvuoteen nähden. Liikevaihto kasvoi 6,1 miljoonaa euroa ja oli 68,7 miljoonaa euroa (62,6 miljoonaa euroa). Yritysjärjestelyjen vaikutus liikevaihdon kasvuun oli noin 4,1 miljoonaa euroa.

Konsernin tammi-kesäkuun liiketulos pysyi ennallaan edellisvuoteen nähden. Katsauskauden liiketulos oli -0,8 (-0,8) miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja -1,9 (-1,8) miljoonaa euroa.

Array
Share: