Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

PunaMusta Media muuttaa organisaatiotaan

27.6.2023 13:36Uutiset » Toimiala
PunaMusta Median suurin yritysosto vuonna 2022 oli Coloron osto. Uuteen PunaMusta Coloro -yhtiöön keskitettiin konsernin suurkuvatuotanto ja sitä tehostettiin investoinnilla Durst-tulostimeen. Kuva: PunaMusta Coloro.

Suomen suurimpiin graafisen alan konserneihin kuuluva PunaMusta Media muuttaa organisaatiotaan ja johtoryhmäänsä. Nykyinen paino- ja näkyvyysliiketoiminta jaetaan kolmeen uuteen segmenttiin medialiiketoiminnan säilyessä omana segmenttinä.

Liiketoiminta-alueet ovat heinäkuun alusta painoliiketoiminta, näkyvyysliiketoiminta, digitaalinen liiketoiminta ja medialiiketoiminta.

Pörssitiedotteen mukaan muutoksilla selkeytetään yhtiön toiminta- sekä johtamismallia ja lisätään raportoinnin läpinäkyvyyttä vastaamaan konsernin strategian mukaisia liiketoiminta-alueita. Konsernin visiona on tuottaa asiakkailleen kokonaisvaltaisia erottuvia ratkaisuja markkinoinnin tarpeisiin ja heidän kasvunsa tueksi.

Konsernin johtoryhmässä ovat 1.7.2023 alkaen toimitusjohtaja Arttu Sallinen, talousjohtaja Emma Nikkonen, painoliiketoiminnan liiketoimintajohtaja Jari Avellan, näkyvyysliiketoiminnan liiketoimintajohtaja Sampsa Lilja, digitaalisen liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Lars Oehlandt, medialiiketoiminnan liiketoimintajohtaja Pasi Koivumaa, markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Mirka Lammi, innovaatio- ja kehitysjohtaja Miika Haavisto ja henkilöstöjohtaja Maria Mustajärvi.

Jari Avellan on johtanut paino- ja näkyvyysliiketoimintaa, joka on laajentunut viime vuosina suurilla yritysostoilla. Niihin kuuluu Coloro, jossa Sampsa Lilja on toiminut johtajana. Lars Oehlandt tuli konserniin toukokuun lopussa, kun Puna Musta Media osti it-yritys Exoven. Pasi Koivumaa on sanomalehti Karjalaisen päätoimittaja.

Arttu Sallisesta tuli konsernin toimitusjohtaja maaliskuun lopussa, kun pitkään toimitusjohtajana ollut Raimo Puustinen jäi eläkkeelle. Emma Nikkonen aloitti talousjohtajana toukokuun alussa.

PunaMusta Media Oyj kertoo olevansa kotimainen media-, näkyvyys- ja painoliiketoiminnan ammattilainen, jonka palveluksessa on noin 810 eri alojen osaajaa. Konsernin näkyvyys- ja painoliiketoiminnan yhtiöt PunaMusta, PunaMusta Coloro, PunaMusta Profilight, Gredi, RockOn ja Exove palvelevat asiakkaitaan muun muassa aikakaus- ja sanomalehtien, mainospainotuotteiden ja viestinnän materiaalien painamisessa sekä niiden suunnittelussa, tapahtuma- ja suurkuvaratkaisuissa, brändin- ja tuotetiedon hallinnan ratkaisujen tarjoajana ja digitaalisen näkyvyyden palveluntarjoajana. Yhtiön medialiiketoiminta koostuu maakuntamedia Karjalaisesta, kuudesta paikallismediasta, kaupunkilehdestä sekä radiokanavasta.

PunaMusta Media -konsernin liikevaihto oli vuonna 2022 133,5 miljoonaa euroa.

Reino Lantto

Array
Share: