Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

PunaMusta -konserni irtisanoo 43 henkilöä

14.6.2023 13:49Uutiset » Toimiala

Muutosneuvottelut ovat päättyneet PunaMusta Media -konsernin näkyvyys- ja painoliiketoiminnan yhtiöissä. Lopputuloksena konsernissa tullaan irtisanomaan enintään 43 henkilöä. Tiedotteen mukaan lisäksi varaudutaan enintään 30 päivän lomautuksiin syksyllä ja ensi keväänä.

Neuvotteluja käytiin PunaMusta Media -konsernin näkyvyys- ja painoliiketoimintaan kuuluvissa Forssan Kirjapaino Oy:ssä, PunaMusta Oy:ssä sekä PunaMusta Coloro Oy:ssä. Neuvottelujen piirissä oli noin 500 henkilöä kaikista henkilöstöryhmistä.

Neuvottelujen tavoitteena oli parantaa erityisesti konsernin painopalveluiden kilpailukykyä sekä pystyä vastaamaan laskevien volyymien myötä pysyvästi muuttuneeseen markkinatilanteeseen uudelleenjärjestelemällä ja tehostamalla toimintoja.

Muutosneuvottelujen lopputuloksena konsernissa tullaan irtisanomaan enintään 43 henkilöä. Lisäksi neuvottelujen piirissä olleiden yhtiöiden kaikki henkilöstöryhmät varaudutaan lomauttamaan kysynnän mahdollisesti heikentyessä enintään 30 päiväksi 30.4.2024 mennessä. Lisäksi säästöjä saadaan palkkaus- ja työaikamallien muutosten kautta. Näillä henkilöstövähennyksillä sekä toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä ja tehostamisilla saavutetaan neuvotteluille asetettu 1,8 miljoonan euron säästötavoite.

Array
Share: