Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

PREM ja Merkopaino yhdistävät toimintansa

30.11.2023 15:12Uutiset » Toimiala
PREM tekee painotuotteisiin erikoispainatuksia Keuruulla. Kuva: PREM.

PREM  on ostanut osake-enemmistön Merkopaino Oy:n osakkeista 30.11.2023. Yhtiöt jatkavat tiedotteen mukaan erillisinä mutta yhdistävät toimintansa siten, että syntyy yksi Pohjois-Euroopan ja Baltian suurimmista painotuotteiden erikoistehosteiden tekijöistä, jolla on vuosikymmenten kokemus ja historia alallaan.

Uuden yrityskokonaisuuden liikevaihto oli 1,8 milj. euroa viime tilikaudella 2022 ja henkilökunnan määrä 10. PREM (Suomenselän Laminointi Oy) jatkaa toimintaansa Otavan Kirjapainokylässä Keski-Suomessa Keuruulla ja Merkopaino Helsingin Hermannissa. Molemmat yhtiöt ovat 70-luvulla toimintansa aloittaneita arkkipainotuotteiden tehosteisiin, pinnoitteisiin ja erikoispainatuksiin keskittyneitä yrityksiä.  Palveluihin kuuluvat laminoinnit, UV-lakkaukset, foliopainatukset ja preeglaukset pakkauksiin, esitteisiin, kirjoihin, etiketteihin ja muihin painoteollisuuden tuotteisiin.

– Merkopaino Oy on hyvin hoidettu ja kokenut alan osaaja. On ilo päästä kehittämään toimintaa yhdessä. Synergiaedut yhdistymisessä ovat valtavat. Saamme yhdistettyä molempien toimipisteiden osaamisen ja konekannan. Asiakkaille yhdistyminen tulee näkymään parempana toimitusvarmuutena, laajempana tuote- ja palvelurepertuaarina sekä laadukkaampina lopputuotteina. Laajempi yhdistetty konekanta mahdollistaa työnkulun optimointia. Leveämmät hartiat mahdollistavat investointien ja palveluiden jatkuvuuden, toteaa PREM:in yrittäjä ja toimitusjohtaja Teemu Pärnänen.

Pärnäsen mukaan Helsingissä tarvitaan laadukas tehosteiden tekijä ja toiminnan kehittämisessä on paljon potentiaalia. Molemmat yritykset ovat olleet tunnettuja tekijöitä alalla ja niillä on osittain eri asiakaskunnat. Pakkauksiin erikoistehosteita ja pinnoituksia on tehty erityisesti Keuruulla, mutta molempien yhtiöiden konekannat soveltuvat monenlaisiin töihin.

Merkopainon toimitusjohtaja Markus Sellmer jää yhtiöön pienosakkaaksi ja jatkaa toimitusjohtajana.

– Odotan innolla yhdistymistä. PREM on pitkään alalla toiminut perheomisteinen ja vakavarainen yhtiö. Toimintaa voidaan kehittää yhdessä alalla kauan työskennelleen uuden omistajan sekä Keuruun henkilöstön kanssa. Asiakkaille edut ovat merkittävät, kun pystymme laajentamaan tarjontaa sekä katsomaan sisäisesti missä työt ovat tehokkainta tehdä. On tärkeää, että uusi pääomistaja haluaa kehittää Helsingin toimipisteen toimintaa. Se palvelee pitkäaikaisten ja tärkeiden asiakkaidemme etua, Sellmer sanoo.

Array
Share: