Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Posti aloittaa muutosneuvottelut kuljetuspalveluissaan

19.4.2024 08:00Uutiset » Toimiala
Muutosneuvottelut koskevat pakettien kuljetuspalveluita. Kuva: Posti.

Posti suunnittelee Verkkokauppa- ja jakelupalvelut -liiketoimintaansa kuuluvien yritys- ja kuljetuspalveluiden uudistamista. Aloitetut muutosneuvottelut koskevat Posti Kuljetus Oy:n kuljetus- ja terminaalitehtävissä työskenteleviä työntekijöitä.

Muutosneuvottelujen tarve perustuu Postin tiedotteen mukaan vähentyneeseen asiakaskysyntään, ei muihin ulkoisiin tekijöihin, kuten työmarkkinatilanteeseen. Suunniteltujen muutosten arvioidaan johtavan toteutuessaan enintään 295 työtehtävän vähennykseen. Neuvotteluiden piirissä on 1 319 henkilöä.

Muutosneuvottelut eivät koske Postipalvelut-liiketoimintaa eivätkä Transvalin varasto- tai sisälogistiikkapalveluita. Postipalveluihin kuuluvat postin jakelupalvelut. Posti työllistää Suomessa noin 15 000 henkilöä.

– Talouden yleiset näkymät ja laskusuuntaiset kuljetusmäärät vahvistavat tarvetta kuljetusverkostomme kokonaisvaltaiseen uudistamiseen. Tämä edellyttää myös nykyisten toimintamallien ja työtehtävien tarkastelua, ja joudumme käynnistämään muutosneuvottelut, sanoo Ari Olli, joka vastaa yritys- ja kuljetuspalveluista Postin Verkkokauppa- ja jakelupalvelut -liiketoiminnassa.

Share: