Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Paptic rahoittaa kasvuaan suurilla panoksilla

4.9.2023 11:40Uutiset » Toimiala
Suuri italialainen kaupan ketju Todis otti keväällä käyttöön Papticin materiaalista tehdyt kassit. Kuva: Paptic.

Muovia korvaavaa pakkausmateriaalia kehittänyt Paptic Oy on kasvanut erittäin nopeasti viime vuosina ja tavoittelee 100 milj. euron liikevaihtoa vuonna 2026. Yritys on kerännyt sijoittajilta 23 milj. euroa kasvurahoitusta ja saanut 10 milj. euron pääomalainen valtion Ilmastorahastolta.

Papticin kehittämä muovia korvaava kuitumateriaali näyttää tekevän läpimurtoa markkinoilla. Liikevaihto on moninkertaistunut neljässä vuodessa ja oli 10,8 milj. euroa vuonna 2022. Yhtiö on myös päässyt eroon suurista tappioista ja teki lähes nollatuloksen 2022.

Papticin materiaalia käyttää tiedotteen mukaan nyt yli 100 asiakasta maailmassa.

– Nopea etenemisemme startupista korkean kasvun yritykseksi on tehnyt meistä houkuttelevan sijoituskohteen ja toivotamme uudet sijoittajat tervetulleeksi, sanoo Papticin toimitusjohtaja Tuomas Mustonen.

Uuden 23 milj. euron kasvurahoituksen takana ovat osakkaiksi tulleet saksalainen sijoitusrahasto ECBF ja globaalisti toimiva vesi-ja hygieniaratkaisuja tarjoava Ecolab-yhtiö. Aikaisemmin mukaan tullut japanilainen kauppahuone Itochu Fibre on myös osallistunut rahoituskierrokseen.

Paptic on myös saanut 2,5 milj. euroa European Innovation Council -kiihdytysrahastosta. Ilmastorahasto on myöntänyt yhtiölle 10 milj. euron lainan vaahtorainatekniikan teolliseen skaalaamiseen.

Papticin materiaali sopii joustopakkauksiin, joiden markkinan arvioidaan olevan maailmassa kooltaan 200 miljardia euroa vuodessa. Joustopakkauksiin käytetyistä materiaaleista noin 70 % on muovia. Papticin mukaan noin puolessa pakkauksista muovi voitaisiin korvata Papticin uusiutuvilla materiaaleilla.

Reino Lantto

Array
Share: