Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Otava teki ostotarjouksen Alma Median osakkeista

16.6.2023 11:42Uutiset » Toimiala

Otava-konserni on julkistanut hämmentävän tiedotteen Alma Median osakkeiden ostosta. Otava on hankkinut osakekaupoilla lisää yhtiön osakkeita ja sen omistusosuus on noussut yli 30 prosentin. Siksi sen on tehtävä julkinen ostotarjous yhtiön osakkeista, vaikka ei tavoittele enemmistöä yhtiöstä.

Otava Oy on hankkinut 14.-15.6.2023 tekemillään osakekaupoilla lisää osakkeita, ja Otavan omistus Alma Mediasta on noussut 30,05 prosenttiin osakkeista. Tämän vuoksi Otavan on tehtävä pakollinen ostotarjous Alma Median osakkeista, vaikka sen tavoitteena ei ole tällä hetkellä merkittävästi lisätä omistustaan yhtiössä.

Ennen tehtyjä osakekauppoja Otava omisti 24 036 845 Alma Median osaketta eli noin 29,18 prosenttia Alma Median kaikista osakkeista. Otava on Alma Median suurin osakkeenomistaja.

Otava tulee tarjoamaan tarjouksessa käteisvastikkeen, joka on 9,10 euroa jokaisesta Alma Median osakkeesta. Tarjousvastike on noin 0,8 prosenttia matalampi kuin tarjousvelvollisuuden syntymistä edeltävän kolmen (3) kuukauden ajanjakson kaupankäyntimäärällä painotettu keskikurssi ja sama kuin osakkeen päätöskurssi Nasdaq Helsingissä 14.6.2023 eli viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen tarjousvelvollisuuden syntymistä.

Otava tarjoutuu siis ostamaan näitä osakkeita alennuksella, kun yleensä ostotarjouksessa on preemio aikaisempaan osakekurssiin verrattuna.

– Alma Media on Otavalle strateginen sijoituskohde, ja Otava näkee itsensä pitkäjänteisenä ja merkittävänä vähemmistöosakkeenomistajana Yhtiössä jatkossakin. Otavan tavoitteena on säilyttää Alma Media pörssilistattuna yhtiönä, eikä sen tarkoituksena ole tällä hetkellä merkittävästi lisätä omistustaan Yhtiössä. Pörssiyhtiönä toimiminen luo jatkossakin Alma Medialle hyvät edellytykset ja vakaan pohjan liiketoiminnan kehittämiselle ja kannattavalle kasvulle, toteaa Otava Oy:n toimitusjohtaja Alexander Lindholm tiedotteessa.

Otava kertoo pitävänsä itsellään oikeuden hankkia Alma Median osakkeita myös muuten kuin ostotarjouksen kautta.

Alma Median osake halpeni tänään 16.6. aamupäivällä 2,32 % ja sen kurssi oli 9,28 euroa. Eli hieman tarjoushintaa korkeampi.

Reino Lantto

Array
Share: